Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Gözlükçülerden ‘Muafiyet’ Tepkisi

Gözlükçülerden ‘Muafiyet’ Tepkisi

ISPARTA 3.05.2021 14:37:00 0
Gözlükçülerden 
‘Muafiyet’
Tepkisi
Gözlükçüler (Optikçiler) 27 Nisan’da muafiyet kapsamında yer almalarına rağmen 3 gün sonra yeni bir karar ile sektörün muafiyet dışına çıkarılmasına tepki gösterdi.
 
Koronavirüs önlemleri kapsamında getirilen 18 günlük tam kapanma sürecinde yasaktan muaf tutulan sektörler 27 Nisan’da açıklanmıştı. İlk açıklamada yasaktan muaf tutulan sektörler arasında yer alan opislen ve gözlük mağazaları, 30 Nisan’da açıklanan yeni bir karar ile kapanan sektörler arasına alındı.
 
Özler Optik Sahibi Muhammet Özler, karara sert tepki gösterdi. İçişleri Bakanlığı’nın 27 Nisan tarihli yazısı ile tam gün sokağa çıkma kısıtlaması döneminde sağlık sektöründe yer alan ilaç, tıbbi cihaz, tıbbi maske ve dezenfektan üretimi nakliyesi ve satışına ilişkin faaliyet yürüten iş yerlerinde çalışanların sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulduklarını belirten Özler;  “Bu resmi yazı doğrultusunda optisyen-gözlük mağazaları kapanmadan muaf tutulmuş, bunun yanında Özel ve Devlet Hastaneleri göz polikliniklerin de göz muayeneleri ile hizmet vermeye devam etmektedir. Fakat 30 Nisan tarihli yeni bir yazı ile sağlık statüsünde olan optisyen ve gözlük mağazaları ile İşletme cihazı servis ve satışını yapan iki sağlık meslek dalının sokağa çıkma muafiyeti kaldırılmıştır” dedi.
 

Anahtar Kelimeler: gözl?kç?lerdenmuafiyettepkisi
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °