Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Gözlükçü Muhammet Özler uyardı: Sahte ve kalitesiz Güneş Gözlüklerine dikkat!

Gözlükçü Muhammet Özler uyardı: Sahte ve kalitesiz Güneş Gözlüklerine dikkat!

ISPARTA 6.08.2019 07:12:00 0
Gözlükçü Muhammet Özler uyardı: 
Sahte ve kalitesiz 
Güneş Gözlüklerine 
dikkat!
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte gözlük satışının çoğaldığını belirten Özler Optik Sahibi Muhammet Özler, güneş gözlüğü alırken vatandaşların çok dikkatli olması gerektiğini belirtti.
 
Özler Optik Sahibi Muhammet Özler, seyyar satıcıların sattığı güneş gözlüklerinin gözde katarakt oluşturmasına neden olduğunu belirterek, vatandaşları uyardı.
ÖZLER; “KORSAN GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ
ALARAK GÖZÜNÜZE ZARAR VERMEYİN”
Güneş ışınlarının gözlerde yarattığı etkiye de dikkat çeken Muhammet Özler, göz rengi açık olanların daha fazla risk taşıdığını söyledi. Açık renk gözlü kişilerdeki iris pigmentinin az olduğunu vurguladı. Özler, güneş ışınlarının gözleri nasıl etkilediği hakkında bilgiler vererek; “Bilindiği gibi 1 Haziran itibariyle Yaz mevsimine girmiş bulunmaktayız. Dolayısıyla, havaların da ısınmasıyla Güneş Gözlüğü vatandaşlarımız arasında çok sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır. Ancak, bu konuda dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır. Özellikle bu konuda uzman ve yetkili olan biz gibi Optiklerin dışında, piyasada yani dışarıda seyyar satıcılarda satılan korsan güneş gözlükleri faydadan çok zarara yol açmaktadır. Bu konuda vatandaşlarımız dikkatli olmalıdır. Çünkü, ucuz diye alınan sahte ve kalitesiz diğer adıyla korsan güneş gözlükleri gözleri zararlı ışınlara maruz bırakmaktadır. Tabiri caizse tablacılarda satılan gözlüklerde ultraviyole ışınlarının göze gelmesiyle birlikte gözde katarakt oluşumuna neden olur” dedi.
SAHTE GÜNEŞ GÖZLÜKLERİNİ KULLANILMAYAN MALZEMELERDEN YAPIYORLAR”
Bu tür güneş gözlüklerinde her türlü ham maddenin bulunduğu ve kullanılmayan ham maddeleri kullanıldığı için de yüzde yüz göz bozulmalarına sebebiyet verdiğini dile getiren Özler Optik Sahibi Muhammet Özler; “Polarize, antirefe ve degradeli camlar yüzde yüz ultraviyole ışınlarını keser ve gözü her türlü tehlikeden korur. Bizde bu özellikteki orijinal gözlükleri satıyoruz zaten.
“GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ LÜKS DEĞİL, BİR İHTİYAÇTIR”
Güneş Gözlükleri günümüzde artık lüks bir ürün olmaktan çıkıp, herkesin kullanması gereken genel bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bizim sattığımız orijinal güneş gözlükleri gözlerimizi korur. Gözlerimiz özelliği gereği ışığı alır süzer görme hücrelerine iletir ve görme gerçekleşir. Işık fazla ve kuvvetli geldiği durumlarda göz iris tabakasında bulunan kaslar sayesinde kasılarak ışığın geçişini azaltır. Sürekli yoğun UV ışık altında kalmak gözde katarakt oluşmasına ve sarı nokta hastalığına neden olmaktadır. Bu nedenle güneş gözlüğü kullanmak katarakt ve sarı nokta hastalığı başta olmak üzere pek çok göz hastalığına karşı korunmamızı sağlamaktadır. Bu nedenle gözlük kullanımı bir lüks değildir. Sadece güzellik amacı ile kullanılmamalıdır, 3 yaşından itibaren herkese güneş gözlüğü önermekteyim” dedi.
“OPTİK MAĞAZALARINDAN
ALINMASI GEREK”
Güneş gözlüğü alırken ışığı azaltacak koyulukta, gözü kapatacak ışığı geçirmeyecek büyüklükte olmasının önemine değinen Özler; “UV ışınlarını da süzmesi son derece önemlidir. Güneş gözlüğü alırken de seyyar satıcılardan veya kıyafet mağazalarından değil optik mağazalarından alınmasının sağlık açısından çok önemli olduğu unutulmamalıdır. Ayrıca çıplak gözle direkt güneşe bakmak gibi durumlar görme merkezlerinde geri dönüşü olmayan yanıklara, makulopati durumlarına neden olabildiğinden kesinlikle direkt güneşe bakılmamalıdır” diye konuştu.
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °