Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’da; SDÜ’de heyecanlı bekleyiş

Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’da; SDÜ’de heyecanlı bekleyiş

ISPARTA 5.06.2019 07:30:00 0
Gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’da; 
SDÜ’de
heyecanlı 
bekleyiş
HABER: Yunus ÖZLER
Süleyman Demirel Üniversitesi’nde kimin rektör olacağı sorusu henüz cevabını bulmadı. Bu nedenle Rektör olabilmek için başvuru yapan 36 Profesör bekleyişlerini sürdürüyor. Bu konuda son sözü ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek ve üniversiteye kimi atayacağına karar verecek.
 
Süleyman Demirel Üniversitesi’nde rektör adaylığı başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından şimdi gözler atamaya çevrildi. Bilindiği gibi, kısa adı YÖK olan Yükseköğrenim Kurumu, geçtiğimiz Nisan ayında SDÜ Rektör adaylığı başvuru sürecini başlatmış ve bu çerçevede SDÜ’nün içinden ve dışından toplam 36 Profesör başvuruda bulunmuştu.
11 ÜNİVERSİTEYE REKTÖR ATAMASININ
ARDINDAN GÖZLER SDÜ’YE ÇEVRİLDİ
Bilindiği gibi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Mayıs 2019 tarihinde 11 üniversiteye rektör ataması yapmış ancak bu üniversiteler içinde Süleyman Demirel Üniversitesi yer almamıştı. Bu nedenle, ilk atamalarda rektörüne kavuşamayan SDÜ’de şimdi gözler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı ikinci atamalara çevrildi.
SEÇİM YOK ATAMA VAR
Bilindiği gibi, geçtiğimiz döneme kadar üniversitelerde her 4 yılda bir Rektörlük seçimleri yapılıyor ve adaylar kendilerini açıkladıktan sonra belirlenen günde üniversitedeki akademik personeller oylarını kullanarak tercih ettikleri rektöre oylarını veriyorlardı. Böylece, adaylar arasında ilk 6’ya girenler YÖK’e bildiriliyor YÖK de bu 6 adaydan 3’ünü Cumhurbaşkanına teklif ediyor ve Cumhurbaşkanı da 3 rektör adayından birini üniversiteye rektör olarak atıyordu. Ancak, bu dönem sistem değiştirildi. Bu konuda son durum ise şöyle; Rektörleri ne YÖK öneriyor, ne de profesör şartı var. Hatta, Rektör dışardan atanıp öğretim üyesi bile olmayabiliyor. Kısacası gerek devlet gerek vakıf Üniversitelerine rektör, Cumhurbaşkanınca atanıyor. Cumhurbaşkanı kimi isterse onu istediği üniversiteye rektör olarak atayabiliyor.
İLKER ÇARIKÇI'NIN YENİDEN
ATANMASI BEKLENİYOR
Rektör Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı’nın adaylık için yeniden başvurmasına kesin gözüyle bakılıyor. Çarıkçı, hali hazırda en güçlü rektör adayları arasında. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuzda görevde olan rektörlerle tekrar çalışmak istediği biliniyor.
YENİ REKTÖRÜ CUMHURBAŞKANI
ERDOĞAN ATAYACAK
14 Nisan itibariyle rektörlük başvuru sürecinin başladığı ve 26 Nisan’da sona erdiği Süleyman Demirel Üniversitesinde Rektör adaylarının belirginleşmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından adaylar arasından bir isim SDÜ’nün yeni rektörü olarak ataması yapılacak ve bu isim 4 yıl süreyle görev yapacak.

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °