Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Göller Bölgesi'ndeki su kuşları sayılıyor

Göller Bölgesi'ndeki su kuşları sayılıyor

ISPARTA 22.01.2019 08:54:00 0
Göller Bölgesi
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 6.Bölge Müdürlüğü olarak sulak alanlar açısından oldukça zengin olan bölgemizde kışlayan su kuşu popülasyonlarını tespit etmek üzere kış ortası su kuşu sayım çalışmalarımıza 12 Ocak 2019 tarihinde Beyşehir Gölü ile başladık.

Beyşehir Gölü’nün ardından Eğirdir Gölü, Kovada Gölü ve Burdur Gölü sayımları ile devam ettik. Beyşehir Gölü sayımını Doğa Koruma ve Milli Parklar 8.Bölge Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirdikten sonra bölgemiz sınırlarında Burdur, Isparta ve Antalya illerindeki diğer sulak alanlarda sayım çalışmalarına hız kesmeden devam ediyoruz.

Göller Bölgesi Kış Ortası Su Kuşu Sayım (KOSKS) çalışmalarının koordinasyonu bölge müdürlüğümüz Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Necmettin AY ve Uzman Biyolog Lale Aktay SÖZÜER tarafından gerçekleştirilmektedir. Doğa Koruma ve Sulak Alanlar Şube Müdürü Ersan BERBEROĞLU, Burdur Şube Müdürü Tamer YILMAZ, Isparta Şube Müdürü Hasan ERYİĞİT, Antalya Şube Müdürü İsmail KAYA başta olmak üzere, bağlı şefliklerdeki teknik personel ve bölgedeki kuş gözlemcilerinin katılımı ve katkısı ile gerçekleştirilmekte olan sayımlarda şu ana kadar 45 su kuşu türü tespit edilmiştir.

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °