Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Gölcük artık daha yakın

Gölcük artık daha yakın

ISPARTA 10.08.2017 10:35:00 0
Gölcük artık daha yakın
Gülses Gazetesi Haberidir...

Gölcük'e il merkezinden ulaşımı 5 km'ye düşürecek olan Dere Mahallesi dağ yolundaki asfalt çalışması tamamlandı. Çalışmada yol sıkıştırılarak, asfalt satıh kaplama yapıldı. Yolda ayrıca yürüyüş ve bisiklet yolarlıda ayrılacak. Asfalt çalışmasının tamamlanması ile Gölcük’e şehir merkezinden ulaşım 10 km kısalmış oldu.

Isparta’da en çok ziyaretçinin geldiği Gölcük Tabiat Parkına merkez Dere Mahallesinden tabiat parkına ulaşımı sağlayan stabilize 5 Kilometre uzunluğundaki yol, İl Özel İdaresi ile yapılan protokol kapsamında alt yapı ve asfalt satıh kaplama yapımı çalışmaları tamamlandı. Doğa Koruma ve Milli Paric/ar Bölge Müdürlüğü ile Isparta İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol ile Dere Mahallesi’nden Gölcük’e giden yol asfaltlandı. Bu sayede vatandaşlar Gölcük’e gitmek için 15 km yerine 5 km yol gidecek. Henüz çoğu vatandaşın hizmete açıldığını bilmediği yola Dere Mahallesinde girişe kapı yapıldı. Hafta sonları bilen az sayıda araçlı vatandaşın kullandığı yolu, yürüyüş yapmak ve bisikletle Gölcük’e ulaşmak üçün çok sayıda vatandaş kullanıyor.


Isparta’da en çok ziyaret edilen merkezlerden olan Gölcük Tabiat Parkına merkez Dere Mahallesinden tabiat parkına ulaşımı sağlayan stabilize 5 Kilometre uzunluğundaki yolda, İl Özel İdaresi ile yapılan protokol kapsamında alt yapı ve asfalt satıh kaplama yapımı çalışmaları tamamlandı. Böylece Gölcük’e ulaşımda kullanılan 15 km’yi bulan normal yolu 3’te 2 oranında kısalttı.

15 KM’DEN 5 KM’YE DÜŞTÜ
Isparta’nın önemli rekreasyon alanlarından biri olan ve halkın dinlenme, eğlenme ihtiyaçlarının karşılandığı Gölcük Tabiat Parkında, 5 Kilometrelik Dere Mahallesi yolu DKMP 6. Bölge Müdürlüğü ve Isparta İl Özel İdaresi öncülüğünde alt yapı ve asfalt satıh yapımıyla kısalmış olması nedeniyle kısa sürede yapılan harcamayı amorti edecek. Yolun kullanıma açıldığını söyleyen Isparta Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Haşan Hüseyin Ölçer “yolun hizmete açılması ile Gölcük’e il merkezinde ulaşım 5 km’ye düştü. Henüz vatandaşların çoğu bilmiyor fakat bölgeye daha önce yürüyüş amaçlı giden vatandaşlar sayesinde biraz duyuldu” dedi. 
KISALAN YOL GÖLCÜK’E RAĞBETİ ARTIRDI

Ölçer “Vatandaşlarımızın kısalan yola fazlası ile ilgi göstereceğini düşüyoruz. Gölcük zaten Isparta halkı tarafından çok rağbet görüyor. Yol kısalınca bu ilgi daha da artacaktır. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz hem yolu hem de Gölcük Tabiat Parkını kullanırken çöp atmayarak temiz tutmaları” dedi.
Dere mahallesi-Gölcük Tabiat Parkı arasında bulunan 5 Kilometrelik yol sayesinde tabiat parkına doğa yürüyüşü, bisikletle ulaşım kolaylaşacak ve olası yangınlara erken müdahale olanağı sunulmuş olacak. Kısalan yolda özellikle hafta sonları yürüyüş yapan ve bisikletle Gölcük’e giden çok sayıda vatandaş görmek mümkün.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °