Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Gökkubbe'ye Bahçeli'nin ismi verildi

Başkan Günaydın, Batıkent Mahallesinde 50 dönüm alan üzerine yapılan Gökkubbe’nin isminin Dr. Devlet Bahçeli Kongre ve Fuar Merkezi adını taşıyacağını açıkladı.

ISPARTA 25.02.2017 15:53:00 0
Gökkubbe
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) il, merkez ilçe, ilçe, belediye başkanları, Ülkü Ocakları, kadın kolları teşkilatları ile bir araya geldi. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, teşkilat üyelerine 3-12 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Kitap Fuarı, belediye yatırımları ile ilgili bilgiler verirken, Batıkent Mahallesinde 50 dönüm alan üzerine yapılan Gökkubbe’nin isminin Dr. Devlet Bahçeli Kongre ve Fuar Merkezi adını taşıyacağını açıkladı.
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın düzenlendiği programa MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Merkez İlçe Başkanı Vedat Yılmaz, Kadın Kolları Başkanı Zübeyde Öztelli Turan, Ülkü Ocakları Başkanı Umur Güzerin, Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, Senirkent Belediye Başkanı Erol Civelekoğlu, Sarıidris Belediye Başkanı Ramazan Pala, Kuleönü Belediye Başkanı Sezai Çakır, Sav Belediye Başkanı Mustafa Avşar, Hüyüklü Belediye Başkanı Hasan Yıldız, ilçe başkanları, belediye meclisi üyeleri, il, ilçe yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ile fikir alışverişi yapmak için bir araya geldiklerini söyleyen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı İsa Yalçın, “Bugün yaptığımız toplantı bir gönül seferberliği toplantısıydı, bunu gerçekleştirmiş olduk” dedi. Pazartesi gününden itibaren Türkiye’de yeni bir dönemin başlaması açısından iyi olacağını kaydeden Yalçın, “Isparta’da ne yapmamız gerektiği konusunda emin olan ne yapmamamız konusunda da onları iyi bilen bir ekip olduk. Bu birlikteliğimizin önümüzdeki referandumda, daha sonra da seçimlerde de ve şu anda da mevcut seçilmişlerimizin hizmetlerinin, vatandaşa olan görevlerinin yerine getirilmesi anlamında devam edeceğini düşünüyorum. Biz birlik ve beraberliğimizi hiç bozmayacağız. Acılarımızı paylaşarak azaltacağımız, sevinçlerimizi, heyecanlarımızı da bir arada çoğaltacağımız günleri birlikte yaşayacağız. Misafirperverliğinden dolayı belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.  
GÖKKUBBE’NİN ADI DR. DEVLET BAHÇELİ
KONGRE ve FUAR MERKEZİ OLUYOR
Belediye Başkanı olarak görevinin, şehre sosyal, fiziki olarak hizmet etmek olduğunu söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Halka hizmet ve sosyal hizmetleri en iyi şekilde vatandaşlara sunmaktır. Isparta’mızda sosyal olarak çok sayıda etkinlikler düzenleniyor. Belediyenin bunun için fiziki yapıları da en iyi şekilde yapması gerekiyor. Bunlardan birisi de Gökkubbe’dir. Gökkubbe’nin ismini Dr. Devlet Bahçeli Sosyal Tesisi, Kongre ve Fuar Merkezi olarak koyuyoruz. Bunu da buradan açıklıyorum” şeklinde konuştu.
Gökkubbe’nin yapısıyla ilgili olarak da bilgiler veren Günaydın, önemli bir kapısının bulunduğunu belirterek, “Türk Milleti olarak ihtiyacımız olan o üç hilalin nasıl sırt sırta dayanıp gökyüzündeki yıldızlarla ‘merhaba’ demesini anlayan nasıl gök ile yerin birleştiğini o kubbe, o yıldızların ve hilallerin payesi oluyor. Böyle bir anlam ve böyle bir şahsiyete de bu ismin verilmesi de ayrıyeten bir anlam teşkil ettiğini düşünüyorum. İnşallah bu isim ve bu binamız hayırlı uğurlu olsun” görüşlerinde bulundu.
KİTAP FUARI 3-12 MART’TA
Fiziksel anlamda bu binanın yapılmasıyla çok sayıda sosyal ve kültürel faaliyetin Isparta’da yapılmasının mümkün olduğuna değinen Günaydın, 3-12 Mart tarihleri arasında da 1.Isparta Kitap Fuarının düzenleneceğini kaydetti. Kitap fuarına 96 yazarın geleceğini, 116 civarında yayın evinin katıldığını aktaran Günaydın, böylesi bir fuarın Isparta’da yapıldığını hatırlattı. ‘Bu yazarlar topluluğu, yayın evlerine ülkemiz, milletimiz diyebiliriz’ diyen Günaydın, “Her birinin imza günleri ve söyleşileri var. Bu fuarımızda herhangi bir solcu, sağcı yazar diye bir ayrım söz konusu değil. Ülkesini, milletini, memleketini seven milliyetçiliği ön planda tutan yazarlar olduğunu göreceğiz” derken, “Benim istirhamım Milliyetçi Hareket Partisinin ne kadar nezaketli olduğunu, kültürel insanlara, önemli yazarlara değer verdiğini Isparta’nın göstermesini istiyorum” şeklinde konuştu. 96 yazarın Isparta’ya geldiğini ve böyle bir fırsatı Isparta’ya yaşattıklarını anlatan Başkan Günaydın, SDÜ ile birlikte Burdur, Afyonkarahisar ve Antalya’daki üniversitelere de duyuruların yapıldığını kaydetti. Günaydın, “Üniversite kenti Isparta’mızda böyle bir etkinlik şehrimize değer kazandıracak ve katkı sağlayacaktır. Isparta Belediyesi sosyal ve kültürel faaliyetler olarak lider olacaktır” dedi.
ONURLU BİR TARİHTEN GELİYORUZ
Onurlu bir tarihten geldiklerini ve onurlu bir partiyle yaşadıklarını söyleyen Günaydın, “3 Hilalle beraberiz. Bu hizmet gücümü, bu başarıları, bu duygu ve düşüncelerden aldığımı da belirtmek istiyorum. Başarınız neden diyorsanız, Genel Başkanımızın tavır ve hünerleriyle bugünkü çok önemli tavırlarıyla, çok büyük milli kararlılıklarıyla, ülke ve milletini ön planda tutan bir insan olarak ben de bu üç hilal ve tavırlardan dolayı mesleğimizde vizyon olarak ortaya çıkıyor. Bu vizyon projeye dönüşüyor ve bu da başarıyla ulaşıyor” görüşlerinde bulundu. 

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °