Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Gökçay Parkı bu hale geldi

Gökçay Parkı bu hale geldi

ISPARTA 30.03.2019 06:45:00 0
Gökçay Parkı bu hale geldi
Isparta Belediye Başkanı Günaydın’ın ilk dönem projesi olarak hayata geçen Gökçay Mesirelik alan günün teknolojik şartlarına göre yenilendi. Bu kapsamda mesirelik alanda yer alan çocuk oyun alanı ve spor alanları A’dan, Z’ye modern bir şekilde inşa edildi, Hava Bisikleti Parkuru tamamlandı.
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın tarafından 1999-2004 döneminde şehre kazandırılan ve şehrin en büyük mesirelik alanı Gökçay günün şartlarına göre yenilendi. Gökçay mesirelik alanının 400 dönümden oluştuğunu belirten Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Gökçay’ı bir bütün olarak ele aldıklarını söylerken, yine mesirelik alanda modern çocuk oyun alanı ve spor aletlerinin konulduğunu yine hava bisikleti parkurunun da tamamlandığını kaydetti.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Gökçay Mesireliğinde yapımı tamamlanan çocuk oyun alanında incelemelerde bulundu. Başkan Günaydın incelemelerinin ardından yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:
“Bugün güzel bir çalışmamız daha neticeye ulaştı. Parkımız ve Hava Bisikleti Parkurumuz 7’den 70’e herkese hitap ediyor. Yeni inşa ettiğimiz alanda bir yandan insanlarımızın sportif aktivitelerini yapmalarını sağlıyoruz, bir yandan heyecan yaşanabilecek. Çocuklarımız için tırmanma parkurları oluşturduk. Heyecan verici oyuncaklarımız var. Hem Ayazmana hem de Gökçay Mesireliğimizdeki alanlarımızı yeniledik. Yenilerken de teknolojinin son ürünlerinden faydalandık. Ülkemizdeki ender parklardan birisi haline geldi, yaşanabilir şehrimize yakıştı.
Bu çalışmalar yalnız Gökçay ve Ayazmana ile sınırlı değil. Şehrimizde ne yaparsak tüm Isparta’yı baz alıyoruz. Oyun alanları açısından da aynı şekilde. Şehrimizdeki tüm parklar ve oyun alanları yenilenecek. Türkiye’de ilk kez yapılan en büyük parklardan birisi 400 dönümlük Gökçay Mesirelik alanı ile çayboyudur. Bu çalışmayı ilk dönemimde 18 ayda tamamlamıştık. Yeni dönemde Isparta’mız Avrupa’nın en iyi şehirlerinin önünde yer alacaktır. Yaptığımız ve yeni dönemde yapacağımız her proje ile Isparta’mız her an anılacak”

Anahtar Kelimeler: geldi hale parkı gökçay
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °