Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Gök Gürültülü Sağanak Yağış Geliyor; Ispartalılar Dikkat!

Gök Gürültülü Sağanak Yağış Geliyor; Ispartalılar Dikkat!

ISPARTA 3.12.2021 00:04:00 0
Gök Gürültülü Sağanak Yağış Geliyor;
Ispartalılar 
Dikkat!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre 4 – 12 derece düşen sıcaklıklar, bugünden itibaren yurt genelinde yükselecek. Bugün için Akdeniz ve Ege’de yeniden lodos uyarısı yapan meteoroloji yetkilileri, Isparta ve çevresinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağını açıkladı.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Meteoroloji Uzmanı Şahin Şahbaz, bugünden itibaren kuvvetli yağış uyarısında bulunarak şunları söyledi: 'Lodosun etkisini kaybetmesiyle dün, sıcaklıklar ülke genelinde 4-12 derece arasında azaldı ve mevsim normallerinin altına düştü. Bugün ise yurdun batı kesimlerinden başlayarak, cuma günü dahil yurt genelinde sıcaklıklar artacak. Haftanın geri kalanında hava mevsim normalleri civarında olurken, iç ve batı kesimlerde yer yer mevsim normallerinin üzerine de çıkabilir.
GÖK GÜRÜLTÜLÜ
SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR
Yağışlı hava, bugün Doğu Karadeniz'in doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yağmur bıraktıktan sonra yurdumuzu terk edecek. Ancak akşam saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz üzerinden gelen başka bir yağışlı havanın etkisine gireceğiz. Cumadan itibaren kuvvetli yağış Kıyı Ege'de İzmir, Aydın, Muğla ve Edremit Körfezi çevresinde, cumartesi ise İstanbul dahil Marmara'nın batısı ile Afyonkarahisar hariç Ege Bölgesi, Antalya, Isparta ve Burdur çevresinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekliyoruz. Cuma günü Marmara'da ve Kuzey Ege kıyılarında tekrar lodos beklentimiz bulunuyor. Ancak bir öncekinde 120 kilometre saate çıkan lodosun bu kez 70 kilometre saate kadar çıkacağını tahmin ediyoruz” dedi.
 

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °