Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Göçer, Batı Kapısı ve Kültür Envanteri için ödenek istedi

Göçer, Batı Kapısı ve Kültür Envanteri için ödenek istedi

ISPARTA 7.11.2018 08:09:00 0
Göçer, Batı Kapısı ve Kültür Envanteri için ödenek istedi
İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Göçer, İl Genel Meclisi’nde 2019 yılı tahmini bütçe görüşmeleri sırasında kurumu adına yaptığı konuşmada ilimizdeki tescilli yapılara yer verilecek olan kültür envanteri çalışması için 80 bin liralık ödeneğe ihtiyaç olduğunu belirtti.  Göçer, Yalvaç’taki Batı Kapısı’nın ayağa kaldırılması için de ayrılan ödeneğin artırılmasını talep etti.
 
İl Genel Meclisi’nde 2019 yılı tahmini bütçe görüşmeleri başladı. Bütçe görüşmelerinin ilk gününde İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Göçer sunum yaptı. Tahmini bütçede İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne 383 bin 500 lira ödenek öngörülürken, Göçer yaptığı konuşmada taleplerini iletti.
80 BİN LİRA ÖDENEK BİZİM İÇİN HAYATİ ÖNEM ARZ EDİYOR
Tahmini bütçede Kültür Envanteri için 80 bin lira talep edilen ödeneğin geri çevrildiğini ifade eden Göçer, “Kültür Envanteri ilimizdeki tescilli tüm yapıların, binaların, kurumların olduğu bir katalogdur. Bu en son 2011 yılında ikincisi basılmış. Bu 80 bin lira ödenek bizim için hayati önem arz ediyor. Bununla ilgili talebimizi yenileyelim ve makama tekrar arz edelim. 7 yıl geçmiş, bu çalışmanın tekrar yenilenmesi gerekiyor” dedi.
BURASI DA YALVAÇ DİYE TÜRKİYE’DE BİR FARKINDALIK YARATACAK GÖRÜNTÜ OLUŞTURAMIYORUZ
Yalvaç’ta Batı Kapısı’nın turizm açısından önem arz ettiğini dile getiren Göçer, “Yalvaç Batı Kapısı için geçen yıldan 100 bin liralık bir ödeneğimiz var. Ama bazı işlemler biraz yüksek parayla oluyor. En son proje bedelimiz 225 bin liraydı. O yüzden bütçe talebimizde o rakamı dile getirdik. Bütçe imkanlarıyla alakalıdır ama Yalvaç uzun süredir kazısı devam eden, sembolik olarak gittiğimizde fotoğrafını çekebileceğimizi veya görüntüde burası da Yalvaç diye Türkiye’de bir farkındalık yaratacak görüntü oluşturamıyoruz. Ödenek noktasında takdir buyurursanız, onu artırma imkanımız olursa Batı Kapısı’nı ayağa kaldırabilirsek turizm noktasında çok büyük katkılar sağlayacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu. GÜLSES GAZETESİ
 
 

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °