Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

“Göç Süreci ve Mülteciler Açısından Küresel ve Ulusal Düzlemde Türkiye Vizyonu” Çalıştayı Sona Erdi

“Göç Süreci ve Mülteciler Açısından Küresel ve Ulusal Düzlemde Türkiye Vizyonu” Çalıştayı Sona Erdi

ISPARTA 13.03.2019 13:15:00 0
“Göç Süreci ve Mülteciler Açısından Küresel ve Ulusal Düzlemde Türkiye Vizyonu” Çalıştayı Sona Erdi
Küresel ve ulusal düzlemde göç yönetimi bağlamında ortaya çıkan sorunların ve çözüm önerilerinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla düzenlenen “Göç Süreci ve Mülteciler Açısından Küresel ve Ulusal Düzlemde Türkiye Vizyonu” Çalıştayı sona erdi.
Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde, TBMM Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, Antalya Milletvekili ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi Atay Uslu, Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz’ın katılımıyla gerçekleştirilen açılışın ardından küresel, ulusal ve yerel katılımcılara yöneltilen sorular çerçevesinde eş zamanlı oturumlar yapıldı.
Göç ve mültecilerin uyumu sürecinde Üniversitemizce başlatılan çalışmaların bir etabı olan çalıştaya; Türk Kızılayı, Sağlık Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve sahada çalışan gazeteciler de katıldı.
Doğu Yerleşkesinde gerçekleştirilen oturumlarda, Türkiye'nin 2011 yılından bu yana göç sürecinde üstlendiği sorumluluğun ve gelinen noktanın analizi yapılarak çözüm önerileri sunuldu.
SDÜ Hukuk Fakültesi Dekanı ve Dış İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Haluk Songur’un  moderatörlüğünü yaptığı  Ulusal masada, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü Göç Sağlığı Daire Başkanı Dr. Kanuni Keklik, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Göç Politika ve Projeleri Dairesi Başkanı Muhammet Selami Yazıcı, Milli Eğitim Bakanlığı Yurtdışı Eğitim ve Öğretim Daire Başkanlığı Şube Müdürü Naci Gılıç, Kızılay Genel Müdürlüğü Göç Hizmetleri Direktörü Bayram Selvi, Kızılay Genel Müdürlüğü Temsilcisi Büşra Yüksel, AA İdlib Muhabiri Burak Karacaoğlu, Gazeteci Tülay Gökçimen, İHH Eğitim Koordinatörü Mustafa Çağlı yer aldı.

Akdeniz Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Hasan Hüseyin Aygül’ün moderatörlüğünü yaptığı Isparta özelinde yaşanan sürecin mercek altına alındığı yerel katılımcıların bulunduğu masada ise, Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Yıldırım, Isparta İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Isparta İl Müdürü Yakup Kütük, Isparta İl Göç İdaresi Müdürlüğünden UzmanOsman Kaya, İŞKUR Isparta İl Müdürü Gürsel Öksüz, Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi Temsilcisi Burak Lehimer, Isparta Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Temsilcisi Alpay Acar, Isparta İl Müftülüğü Göç Koordinatörü Abdullah Aslan, Kızılay Isparta İl Temsilcisi Ramazan Tamer Büyükküpcü, İyilik Der Temsilcisi Ramazan Toker bulundu.
Ulusal yerel düzlemde sorun alanlarının tesbit edildiği bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin sunulduğu 3. oturumla çalıştay son buldu.

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °