Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Gezici Kütüphane Yaz Tatilinde de Hizmet verecek

Gezici Kütüphane Yaz Tatilinde de Hizmet verecek

ISPARTA 18.06.2019 11:54:00 0
Gezici Kütüphane
Yaz Tatilinde de 
Hizmet verecek
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Gezici Kütüphanenin yaz tatili süresince de hizmet vereceği bildirildi.
 
Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada; “Gezici kütüphaneler bugün olduğu gibi gelecekte de halk kütüphanelerinin kuruluş felsefesi doğrultusunda, toplumun gelişmesine yardımcı olarak toplumsal kalkınmaya katkı sunacak en önemli araçlar olmaya devam edecek…
 
Kütüphanelerin vatandaşların yaşamlarının doğal bir parçası haline gelebilmesi ve kütüphanelerden daha fazla yararlanmalarını sağlamak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilimiz için satın alınan Gezici Kütüphane Aracı 14 Haziran 2016 tarihinde Kütüphanemize teslim edilmiş, 26 Eylül 2016 tarihinde hizmete sunulmuştur.
Gezici kütüphane teknik açıdan son derece donanımlı olup estetik iç mekânlara sahip, her tür iklim koşulunda kullanılabilen araçlardır. Gezici kütüphanede güncel koleksiyonların yanında, süreli yayınlar, çocuklar için kitaplar bulunmaktadır. Eğitici ve öğretici amaçlar için LCD televizyon ve video oynatıcı, 6 adet internet bağlantısı bulunan dizüstü bilgisayar, okurlar için tasarlanmış oturma grubu bulunmaktadır.
 
Gezici Kütüphane aracımız yeni eğitim-öğretim dönemi başlayana kadar yaz tatili döneminde 17.06.2019- 02.09.2019 tarihleri arasında, kent merkezinde bulunan; “15
Temmuz ve Cumhuriyet Meydanında” hafta içi 4 gün (dört) Pazartesi-Perşembe günleri
Saat 09:00 ile 18:00 saatleri arasında “Halkın nitelikli bilgiye erişimi, kitap okuma konusunda toplumsal talep yaratma ve okuma farkındalığının süreklilik kazanması” açısından hizmet vermeye başlayacaktır.
Aynı zamanda Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında gül, lavanta turizminin ivme kazandığı dönem olması nedeniyle ilimize gelen yerli ve yabancı misafirlerimize ilimiz hakkında bilgilendirmek, tanıtıcı materyaller (harita, broşür, afiş, tanıtım DVD si vb.) konusunda yardımcı olabilmek için gezici kütüphane, geçici olarak Turizm Danışma hizmetleri sunacaktır” denildi.
 
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °