Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Genel Kurulda Duygu Dolu Konuşma Yaptı; Başkan Tural’a Onursal Başkanlık

Genel Kurulda Duygu Dolu Konuşma Yaptı; Başkan Tural’a Onursal Başkanlık

ISPARTA 9.01.2022 16:49:00 0
Genel Kurulda Duygu Dolu Konuşma Yaptı;
Başkan Tural’a 
Onursal Başkanlık
Divan başkanlığı görevini yürüttüğü Isparta Şoförler Odası’nın genel kurulunda duygu yüklü konuşma yapan Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ahmet Tural ‘Son nefesime kadar sizlere hizmet etmeye devam edeceğim’ dedi. Genel kurul kararıyla Başkan Tural’a onursal başkanlık görevi verildi. 
 
32 yıl önce yönetim kurulu üyesi olarak göreve başlayan 1994 yılında oda başkanı seçildikten sonra  her seçimden şoför esnafının güvenoyunu alarak daha güçlü çıkan Esnaf Odaları Birlik Başkanı Ahmet Tural, ilk kez Isparta Şoförler Odası genel kurulunda divan başkanlığı görevini yürüttü. Genel Kurulda üyelerin önerisiyle Tural’a onursal başkanlık görevi verildi.  Duygu yüklü bir konuşma yapan Birlik Başkanı Tural, “Bugün Şoförler Odamızın genel kurulunda başkan adayı olarak değil divan başkanı olarak görev yapıyorum. Sizlere yıllarca başkanlık yapmış bir kardeşiniz olarak hayatımda büyük yeri olan odamızın genel kurulunda divan başkanlığı görevini bana vermenizden ayrıca beni onursal başkanlığa layık görmenizden dolayı hepinize şükranlarımı sunuyorum. Yaradana şükürler olsun ki yolumu sizlerle kesiştirdi. Bir şoför babanın oğlu olarak sizlerle çalışmaktan onur duyuyorum. Bildiğiniz gibi 9 Ocak 2018 tarihinde bu görevi bana tevdi ettiniz. Ama milletvekilliği adaylığı konusunda talep olunca görevi bıraktım. Bir daha da dönmedim. Dönmeyi de düşünmüyorum. Artık arkadaşlarımız bu görevi devam ettirecek ” dedi.
GÖREVİMİ AŞKLA YAPTIM
ÇÜNKÜ SİZLERE AŞIĞIM
Bunun bir veda konuşması olmadığını belirten Başkan Tural “ Ancak nefesimiz bittiği zaman vedamız olur. Bu can bu bedende olduğu sürece sizlerle birlikteyiz. Sizlerden ben ahde vefa gördüm. Sizlerle her daim gurur duydum. Sizlerin desteğiyle bugünlere geldim. Sizlerle ne kadar gurur duysam azdır. Daha sonra bu göreve dönmedim ama esnaf teşkilatı içinde farklı görevler alarak yine size hizmetimizi sürdürdük. Tabi bana bu emaneti verdiniz bizde bir arkadaşımıza verdik. Şimdi bu emanet sizindir. Biz emaneti yere düşürmeden getirdik. Şimdi sizler de bir arkadaşımıza vereceksiniz. O arkadaşımız da  düşürmeden güzel hizmetler yapmak suretiyle, tekrar size bunu tevdi edecek. Bir işi gönülden yaparsanız gönülleri kazanırsanız ben inanıyorum ki bu işi gönülden yaptım sizlerin gönlünü kazandım. Aşkla yaparsan bir işi, aşık olursun ben de aşk ile yaptım çünkü sizlere aşığım. Allah hepinizden razı olsun. Ben şu anda bütün esnafın başkanıyım ama şoför, en asil duygunun insanıdır o yüzden gönlüne gireceksin aşık olacaksın. Görevini aşkla yapan yorulmaz.
GAYEMİZ HEP HİZMET OLDU
1990 yılında büyüğümüz, ağabeyimiz değerli başkanımız Mehmet Aybatılı’nın başkanlığında yönetim kuruluna girdik. 1991’de başkanvekili oldum. 1994’te esnafın içinden oda başkanımızı belediye başkanı olarak çıkardık.  Sayın başkanımız 1994-99 arasında ilimize güzel hizmetlerde bulundu. Kendisine teşekkür ediyorum. Tabiki odamıza da büyük hizmetleri vardır.  Odamızda görev almış, hizmet etmiş herkese teşekkür ediyorum. Ahrete irtihal edenlere Allahtan rahmet hayatta olanlara hayırlı ömürler diliyorum. 1994’te oda başkanlığı görevini bize tevdi ettiniz. Daha sonraki seçimlerde de 8 kez sandığa gittik. Her sandıktan beni güçlendirerek çıkardınız. Gayemiz hizmet oldu. Sizin refah ve huzurunuz için var gücümüzle çalışmaya devam ettik, edeceğiz. Ne yaptıysak ne başardıysak birlikte yaptık.  Aramızda zaman zaman seçim dönemlerinde kırgınlar olmuş olabilir. Eğer üzdüğüm kırdığım arkadaşlar varsa da onlardan özür dilerim” diye konuştu.
FEDERASYONDA BAŞKANVEKİLİ
OLMAM SİZLERİN GURURUDUR
İdarecilik yıllarında şoför esnafına yapılan hizmetleri anlatan Birlik Başkanı Tural “İlk işimiz taksiler için T plaka oldu. O tarihte 210 plaka bizde gözüküyordu. Ama içinde iratlar vardı. Bu nedenle dönemin Valisi tarafından T plaka talebi reddedildi. Ama biz yılmadan mücadele ettik. 210 plakada ticari taksilerimizi dondurduk. 5 tane de sonra ilave edildi. Şu anda 188 taksimiz var. Taksicimiz bekledi, sabretti bugünde bunun değerinin karşılığını aldılar. Helal olsun. Bu onların emekli parasıdır. Bunun yanında öğrenci servisi taşıyan araçlarımız vardı. Köy garajındaki yerlerinde toplantı yaparak plaka değişikliği için çalışma yaptığımı söyledim.  ‘Ya başkanım bize masraf mı çıkarıyon’ dediler. Bende bugün kızacaksınız ama bir gün Allah razı olsun diyeceksiniz dedim.  Diğer illerde yaptığımız araştırmada S ve C plaka olarak kuşaklarla ayrıldığını gördük. Biz böyle yaparsak denetimi kontrolü sağlayamayız dedik. O nedenle öğrenci çeken servis araçlarını C, personel çeken servis araçları S yapalım dedik bunun için de asla taviz vermedik. 87 plakamız vardı ve yine dönemin Valisi,  Trafik Komisyonundan çıkardığımız kararı, onaylamadı. Sonra gittik Vali beye anlattık 87 aracı da dondurduk. O gün kızdınız ama bugün memnunsunuz. Isparta’nın 58 delegesi vardı. Yanında Antalya var 262 delegesi var. Denizli’nin 218 delegesi var. Ancak bu büyük şehirlerin ortasında olup bu küçük şehirden çıkarak Türkiye Şoförler Federasyonu yönetimine girmiş ve başkan vekilliği yapmış bir kardeşiniz var burada. Bu sizin gururunuz. Isparta’yı her zaman en iyi yerde temsil etme gayretindeyiz. İşte bu görev yaptığım süre içinde İçişleri Bakanlığına  kamyonlar için plaka tahdidi konusunda çok geldim gittim ama sonuç alamadık. İnşallah önümüzdeki dönemde kamyoncu esnafına plaka tahdidi uygulanması için mücadelemizi sürdüreceğiz. Yine ilimizde Halk Otobüslerini özelleştirdik.  Bugün Halk Otobüsleri Türkiye’ye örnek taşımacılık yapıyorlar.  Diğer illerden gelerek bu modeli illerine götürüp uyguluyorlar. Onlara da teşekkür ediyoruz .  Dolmuş için çok uğraşanlar oldu. Ama tüm kurum ve kuruluşlara bunun karşısında durduk ve ilimize dolmuşu sokmadık. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” diye konuştu.
BU VEDA DEĞİL YİNE
BİRLİKTE OLACAĞIZ
Konuşmasının son bölümünde bunun veda olmadığını yine birlikte olacaklarını ifade eden Başkan Tural “Benim sizlere hakkım geçtiyse helal olsun sizler de hakkınızı helal edin. Allah sizleri başımızdan eksik etmesin. 2022 yılı sizlere hayırlar getirsin. Sizler için bereketli bol kazançlı bir yıl olsun Allah’a emanet olun” diyerek sözlerini noktaladı. Başkan Tural, konuşmasının ardından odaya uzun yıllar hizmet vermiş, başkan vekilliği görevinde bulunan  Behçet Güngör’e teşekkür plaketi sundu.
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °