Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Gençlik Haftası kutlamaları başladı

Gençlik Haftası kutlamaları başladı

ISPARTA 18.05.2018 07:15:00 0
Gençlik Haftası kutlamaları başladı
19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı içine alan Gençlik Haftası, kutlamaları Gençlik yürüyüşü ve Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı. Milli yas nedeniyle açılış töreni sade geçti, bazı etkinlikler ise iptal edildi. 
Geleceğin teminatı olan gençlerin tarih bilinci, milli ruh ve şuur kazanmalarını, toplumla bütünleşmelerini, çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere aktif olarak katılmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen Gençlik Haftası kutlamaları ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de başladı.
15-21 Mayıs Gençlik Haftası, 15 Mayıs 2018 Salı günü saat 09:30’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gençlik Yürüyüşü ile start aldı.
Tren Garı önünde bir araya gelen çok sayıda öğrenci ve sporcu ellerinde bayrak ve flamalarla 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanına yürüdü.
Yürüyüşe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Ahmet Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Lütfü Büyükses, 112 Çağrı Merkezi Müdürü, aynı zamanda İl Afet Ve Acil Durum Müdür Vekili Mehmet Ethem Kılıçarslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri, Okul Müdürleri katıldı.
15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanındaki törende ise ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek tarafından Atatürk Anıtına ‘Gençlik Haftası” çelengini sunuldu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, yaptı.
İl Müdürü Gevrek, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından Gençlerimizin, serbest zamanlarında yapmış oldukları sanatsal, kültürel ve sportif etkinliklerini aktif olarak sergilemelerini, milli ve manevi değerler etrafında toplumla bütünleşmelerini, görev ve sorumluluk duygularını geliştirmelerini sağlamak amacıyla 15-19 Mayıs tarihlerini içine alan haftanın Gençlik Haftası olarak kutlanması uygun görülmüştür. Bugün bu vesile ile Gençlik Haftasının açılış programını yapmak üzere toplanmış bulunmaktayız.
Gençlik, bir milletin en önemli manevi varlığı, sarsılmaz kuvveti ve en dinamik kesimidir. Bilinçli ve sorumluluk sahibi bir gençlik, o milletin umududur.  Yarınlarının teminatıdır. Gençliğin, toplum hayatına katılması ile toplum da dinamizm kazanır. Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirip kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe güvenle bakabilirler. Yarının yetişkinleri olan gençlerimize mutlu, huzurlu ve donanımlı olabilmeleri için her türlü desteğin verilmesi, iyi yetişmeleri konusunda önlerine çıkan sorunların giderilmesi, hepimizin görevi olmalıdır. Gençliğin fizik, ruh ve fikir sağlamlığı, milletin geleceğini tayin eder. Gençlerimize güven duymak, onları desteklemek, sorgulayan, araştıran, fikir üreten gelecek nesiller oluşmasına katkı sağlamak için elimizden gelen gayreti göstermek gerekir. Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız ve gerekli çalışmaları yapmaktayız.
Ne mutlu ki, yarınların bu günlerden çok daha ileri seviyelere siz gençlerin sayesinde geleceğini görmek ve sizlere inanmak bizlere son derece mutlu etmektedir.
Gençlik dün olduğu gibi bugünde Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyetinin yılmaz bekçisi aynı zamanda tüm dünyanın barış ve adaletinin de teminatı, dolayısıyla bugünlerin yarınlar en büyük güvencesidir. Ülkemiz için büyük önem taşıyan ve her yıl coşkuyla kutlanan bu anlamlı günde tüm gençlerimize sevgilerimi iletiyorum”
Açılış konuşmasının ardından Gençlik Haftası açılış töreni sona erdi.
15- 21 MAYIS KUTLAMALARI
15-21 Mayıs Gençlik Haftası Etkinlik Programı şöyle :
“09-17 Mayıs 2018 tarihleri arasında Gençlik Haftası Spor Etkinliklerinin düzenlenmesi (Badminton, Basketbol, Masa Tenisi branşlarında)
15–17 Mayıs 2018 tarihleri arasında Gençlik Merkezinde resim, ebru, fotoğraf, 3 boyutlu resim sergisinin açılış töreni yapılacak. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’nin resim, ebru, fotoğraf ve 3 boyutlu resim kurslarına katılan üyelerin yaptıkları resim ve fotoğrafların yer aldığı sergi 17 Mayıs akşamına kadar devam edecek.
18 Mayıs 2018 Cuma Işıkkent Spor Salonu’nda saat 14.00’da Gençlik Merkezi müzik gruplarının yarışması yapılacak. 18 Mayıs 2018 Cuma günü saat 15.00’da Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil Araştırma Merkezi tarafından Kültür Turizm Müdürlüğü Sergi Salonu’nda “Jürili Karma Sergisi” yapılacak olup 25 Mayıs 2018 tarihine kadar devam edecek”
19 MAYIS KUTLAMALARI
IŞIKKENT SPOR SALONUNDA
19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı tören programı ise şöyle ;
“Işıkkent Spor Salonu - 19 Mayıs 2018 Cumartesi günü Saat 10:00 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek’in günün anlam ve önemi belirten konuşması, Gençlik Merkezi polifonik korosunun gösterisi, Taekwondo gösterileri, Keman grubu gösterileri, Karate gösterileri, Gençlik Merkezinin 18 Mayıs 2018 tarihinde düzenlemiş olduğu “Grubunu Kur Gel Yarışması'nda birinci olan grubun performansını sergilenmesi, Cimnastik grubu gösterileri, Gençlik Merkezi üyesi gençlerinden “18-23 Yaş Kategorisi Gençler Arası Türk Müziği Yarışması'nda Solo Kız Akdeniz Bölge Birincisi ve “24-29 Yaş Kategorisi Gençler Arası Türk Müziği Yarışması”nda Solo Erkek Bölge Birincisi olan kişinin performansını sergilemesi, Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan step aerobik gösterileri, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları Ekibinin Kafkas oyunu gösterisi, Ödül töreni, kapanış”
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek,  etkinliklere tüm Isparta halkını davet etti.

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °