Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Geleceğe yön veren öğrencilerden; e - Twinning projeleri

Geleceğe yön veren öğrencilerden; e - Twinning projeleri

ISPARTA 30.05.2019 13:22:00 0
Geleceğe yön veren öğrencilerden; 
e - Twinning projeleri
HABER: Yunus ÖZLER
Keçiborlu Şehit Durmuş Öcal Anadolu Lisesinden Geleceğe Yön Verecek Öğrenciler İçin e-Twinning Projeleri.
 
Keçiborlu Şehit Durmuş Öcal Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Güney Çatal   amaçlarının Güncel sınıf, Etkileşimli aktiviteler, farklı web araçları ile öğrencinin dijital yeterliliğini geliştirmek, çağdaş eğitim yaklaşımlarını kullanarak çeşitli web2 araçlarını kullanmak, öğretimde yaratıcılığı ilerletmek ve bu etkili yöntemlerle öğrenen öğrencilerin merakını uyandırmaktır. Bu bağlamda okulumuz etwinning projeleri yapmaktadır.
İNGİLİZCE ÖĞRENMEYİ
EĞLENCELİ HALE GETİRDİLER
Bunlardan bir tanesi Fransa ve İtalya’dan da okulların olduğu uluslar arası bir etwinning projesi olan ‘Teaching English İn Digital Age’ digital çağda İngilizce öğretimi isimli  projesidir. Bu projede Dijital çağda öğrencilerin İngilizce öğrenmelerini daha eğlenceli hâle getirmeyi, eğlenerek öğrenmenin yanı sıra web 2.0 araçlarını da etkin biçimde kullanarak ders işlenişine farklı yenilikçi yaklaşımları uyarlayarak daha kaliteli bir eğitim vererek eğitim ve öğretime farklı bir boyut kazandırmak amaçlanmıştır.”
AMAÇ; İYİ KARAKTERLİ
BİREYLER YETİŞTİRMEK
Bir diğer projemiz Ukrayna ve Romanya’dan ortakları olan’ Lets share our values ‘ Değerlerimizi öğrenelim isimli projedir. Bir toplumu meydana getiren bireylerin yaşam içerisindeki davranışlarını sorgulayan, insanları olumlu yönde destekleyen ve daha güzel, yaşanabilir yarınlar için insanda bulunması gereken evrensel değerleri öğrencilerimize verebilmek için bu projede yer aldık. Projemizde saygı, hoşgörü, empati, arkadaşlık, sevgi, hoşgörü gibi değerleri işleyerek bu değerlerin öğrencilerimize benimsetebilmek için çeşitli etkinliklerde bulunduk. Amacımız İyi karakterli bireyler yetiştirmek,
— Temel değerleri pekiştirmek,
— Çocukların kendilerine ve topluma yararlı olacak temel değerleri psikolojik, bilişsel ve sosyal gelişimlerine uygun olarak kazanmalarını sağlamak.
— Çocukların kazandıkları değerleri davranışla ifade etmeleri yönünde fırsat vermek.
— Karakter ve Değerler Eğitiminin ailede ve okulda paralel bir şekilde işleyişini sağlamaktır.
TÜRK BAYRAĞININ ETRAFINA GÜL,
ELMA LAVANTA RESİMLERİ TASARLADILAR
Bir diğer projemiz 81 ilde şanlı bayrağım projesi olup bu projede öğrencilere vatan, millet, bayrak sergisi aşılamaktır.81 ilden ve Azerbaycan’dan ortakları bulunan bu projede her il kendine iline özgü materyallerle Türk bayrağı tasarladılar. Isparta ilini temsilen katıldığımız bu projede bizde 50X70 boyutundaki tuvale Isparta ilinin Türkiye haritasındaki yerine göre Türk bayrağı çizerek etrafında Isparta gülü, lavanta, Davraz dağı, elma, Eğirdir gölünün resimlerinin olduğu bir Türk bayrağı tasarlayarak ilimizi temsil ettik.
OKUL MÜDÜRÜNDEN TEBRİK
Okul Müdürü Ahmet Gülhan e - Twinning projelerine katılan öğrencileri ve öğretmenleri tebrik ederek, bu çalışmaların öğrencilere hem akademik hem de sosyal yönden olumlu katkı sağladığını belirtti.
 

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °