Bugün, 17 Nisan 2024 Çarşamba

Fuarcılıkta Yeni Dönem Başlıyor; El Sıkışmak Yok!

Fuarcılıkta Yeni Dönem Başlıyor; El Sıkışmak Yok!

ISPARTA 22.09.2020 11:14:00 0
Fuarcılıkta Yeni Dönem Başlıyor;
El Sıkışmak 
Yok!
TOBB, ülke genelinde düzenlenen fuarlar konusunda yönetmelik yayınladı. Buna göre; Fuarlarda sıkı koronavirüs tedbirleri alınacak. Özellikle eller ile sık dokunulan yüzeyler dezenfekte edilecek. Stand görevlilerine eğitim verilecek ve fuar boyunca ziyaretçilerle el sıkışılmayacak.
 
Koronavirüs pandemisi tüm kesimleri olduğu gibi şehirlere büyük ekonomik katkı ve tanıtım imkanı sunan fuarları da olumsuz etkiledi. Öyle ki, bu süreçte Batı Akdeniz Bölgesinde şuana kadar 8 fuar iptal edildi yada ertelendi. Ekim sonu itibarıyla tekrar yeniden belirlenen fuar tarihleri ile fuarlar yeniden açılmaya başlanacak. Koronavirüs pandemisi nedeniyle fuarlar güvenli şekilde yapılabilmesi için tüm önlemler şimdiden alınmaya başlandı.
EL SIKIŞMAK YOK
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) de bu konuya dikkat çekerek bir yönetmelik yayınladı. Bu yönetmeliğine göre; Özellikle eller ile sık dokunulan yüzeyler, kapı kolları, bataryalar, tırabzanlar, tuvalet ve lavabo temizliğine bu dönemde ekstra özen gösterilerek genel kullanım için dezenfektan ve dezenfeksiyon malzemeleri ile temizlenecek. Tüm personele standart kişisel koruyucu önlemler konusunda farkındalık eğitimi verilecek. Tüm fuarlarda katılımcıların ve ziyaretçilerin birbiriyle el sıkışmamaları istenecek.
FUARDA KURULACAK STANDLARIN
ARASI GENİŞ TUTULACAK
Öte yandan; Genel alanlara kullanım için hijyen istasyonları kurulacak. Fuar alanına girişte ateş ölçme ile gerekli kontrol yapılacak. Yeme içme alanlarında kapalı kutu hijyenik ürünlerin hazırlanacak. Fuarda kurulacak stantların arasındaki koridorlar genişletilecek, firmaların görüşme yerleri sosyal mesafe kuralına uygun olarak hazırlanacak.
 

Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °