Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

FETÖ’den Yargılanan Eski İŞKUR İl Müdürü; Hüseyin Ergin Beraat Etti

FETÖ’den Yargılanan Eski İŞKUR İl Müdürü; Hüseyin Ergin Beraat Etti

ISPARTA 23.09.2020 10:08:00 0
FETÖ’den Yargılanan Eski İŞKUR İl Müdürü; 
Hüseyin Ergin
Beraat Etti
Isparta’da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında hakkında dava açılan eski İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin beraat etti.
 
FETÖ’DEN YARGILANAN
ESKİ İL MÜDÜRÜNE BERAAT
Isparta’da 2011 – 2017 yılları arasında İşkur İl Müdürü olarak görev yapan ve FETÖ soruşturması kapsamında 2 Ocak 2017 tarihinde açığa alınan, 9 Şubat 2017 tarihinde gözaltına alınan ve 15 Şubat 2017 tarihinde de tutuklanan ve bir müddet tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan İşkur eski İl Müdürü Hüseyin Ergün bugün görülen davada hakkındaki tüm suçlamalardan temize çıkarak berat etti.
SUÇU İŞLEDİĞİNE DAİR
HİÇBİR DELİL BULUNAMADI
Bugünkü Isparta Adliyesinde görülen duruşmada tutuksuz yargılanan Hüseyin Ergin ve avukatı hazır bulundu. Karar öncesi son sözü sorulan Ergin; “FETÖ ile ve hiçbir terör örgütüyle bağlantım yoktur. Beraatimi talep ediyorum” dedi. Mahkeme heyeti, Ergin’in üzerine atılı suçu işlediğine dair herhangi bir somut delil bulunmadığını belirterek beraatine karar verdi.
ERGİN; “NİHAYET
SUÇSUZLUĞUM KANITLANDI”
Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan Hüseyin Ergin; “Benim ne FETÖ ile ne başka bir terör örgütüyle bu zamana kadar hiçbir ilişkim, ilişiğim olmamıştır. Biz devletini, milletini ve bayrağını seven insanlarız. Ancak, böyle bir suçlamalara maruz kaldık. Suçlu olmadığımı başından beri söyledim fakat, suçsuz olduğumu daha yeni anladılar. Allah’a şükürler olsun ki, sonunda adalet yerini buldu” dedi.
 

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °