Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Faran Turizmle Umre’ye giden 128 kişilik kafile; Isparta’ya Döndü

Faran Turizmle Umre’ye giden 128 kişilik kafile; Isparta’ya Döndü

ISPARTA 21.02.2020 07:15:00 0
Faran Turizmle Umre’ye giden 128 kişilik kafile; 
Isparta’ya 
Döndü
Faran Turizm tarafından Isparta’da Umre ibadeti için 1 Şubat’ta dualar eşliğinde kutsal topraklara uğurlanan 128 kişilik kafile dün saat 06.40’ta Türk Hava Yollarının 5394 Sefer Sayılı uçağıyla yurda dönerek Süleyman Demirel Havalimanına indi.
 
Isparta’da Diyanet’ten sonra en fazla Hac ve Umre Organizasyonu gerçekleştiren Faran Turizm 128 kişiden oluşan Umre kafilesini 1 Şubat tarihinde Umreye götürdü. Kafile, Davraz Mahallesindeki Kapalı Pazar Yerinde düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlanmıştı.   

UMRE KAFİLESİ
ISPARTA’YA DÖNDÜ
21 gün süren Umre ibadetini tamamlayan kafile dün Isparta’ya döndü. Mukaddes toprakları ziyaret eden kafile Isparta’ya ayak basınca göz yaşlarını tutamadı. Yakınlarını karşılamak için Havalimanına koşan Ispartalılar ise ailelerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadılar.

SÖNMEZ; “UMRE İBADETİNİ
TAMAMLADILAR”
Umre boyunca kafileye başkanlık eden Faran Turizm Isparta Şube Temsilcisi ve Emekli İmam – Hatip Musa Sönmez, bir ibadet sürecini daha Allah’ın izniyle en iyi şekilde tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; “128 Umrecimizle birlikte 21 günlüğüne Mekke’ye gittik. Mekke’de Peygamber Efendimizin (S.A.V) doğduğu evi, Mekke kabristanını (Cennet-Ül mualla), Hira Nur Dağı, Ser Marası, Cin Mescidi, Cebel-i Ebi Kubeysi ziyaret ettik. Oradan Medine’ye geçtik. Medine’de ise Kuba Mescidini, Cuma Mescidini, İki Kıbleli Mescidi, Cennet-Ül Baki Kabristanını, Uhut Şehitlerini ziyaret ettik.
Umrecilerimiz ibadetlerini sağ salim yaparak, sorunsuz bir şekilde Isparta’ya döndük” dedi.

“ANLATMAKLA OLMAZ,
YAŞAMAK LAZIM”
Faran Turizmin 128 kişilik kafilesi ile Umre’ye giden vatandaşlar ise, konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada, duygularını şöyle dile getirdiler, “Allah’a şükürler olsun çok güzel bir Umre geçirdik. Kafile Başkanımız Musa Sönmez Hocamıza çok teşekkür ederiz. Dolu dolu bir Umre programı geçirttiler bize. Bu duyguyu anlatmakla olmaz yaşamak lazım. Rabbim herkese nasip etsin inşallah” şeklinde konuştular.
 
 
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °