Bugün, 19 Mart 2024 Salı

‘Esnafımızı mağdur etmek istemeyiz’

‘Esnafımızı mağdur etmek istemeyiz’

ISPARTA 27.03.2017 06:23:00 0
‘Esnafımızı mağdur etmek istemeyiz’
Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin Isparta Şehir Hastanesi’ne taşınmasıyla birlikte bölgedeki esnaf zor durumda. Bazı esnaflar şimdiden kepenk kapattı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, esnafı mağdur etmek istemediklerini belirterek, ortak akılla eski hastane binalarının değerlendirilebileceğini dile getirdi.
Isparta Devlet Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin Isparta Şehir Hastanesi’ne taşınmasıyla birlikte bölgedeki esnaf zor durumda. Hastane Caddesi ve civarındaki esnaflar mevcut hastane binalarının yeniden gözde geçirilerek tekrar değerlendirilmesini istiyor.
ESNAFLAR TEK TEK DÜKKANLARINI KAPATIYORLAR
Konuyla ilgili görüş belirten esnaflar, taşınma işleminden sonra işlerinin yüzde 100 etkilendiğini söylediler. Esnaflar, “İş olmadığı için beklemedeyiz. Buradaki tüm esnaflar şuan mağdur durumda. Esnaflar tek tek dükkanlarını kapatıyorlar. Burada bir sağlık kurumu, bir yurt şeklinde bize fayda sağlayacak şekilde düzenlenmesini istiyoruz” dediler.
ORTAK BİR KARAR VERECEĞİZ
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de bir esnafı dahi mağdur etmek istemediklerinin altını çizerek, “Bunun için de hastanelerden boşalan yerlere şehirdeki tüm vatandaşlarla ortak bir akıl içerisinde hem şehre faydalı olması hem de civardaki esnaflarımızı mağdur etmemesi için ortak bir karar vereceğiz. Ispartalı hemşerilerimizin istediği ortak projeyi hayata geçireceğiz” diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
Salı 13 ° / 3 °
Çarşamba 10.9 ° / 4.8 °
Perşembe 6.3 ° / 1.5 °