Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Esnafa yüzde 25 ile 75 arasında vergi indirimi

Esnafa yüzde 25 ile 75 arasında vergi indirimi

ISPARTA 21.01.2019 08:00:00 0
Esnafa yüzde 25 ile 75 arasında vergi indirimi
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’dan esnafa bir müjde daha geldi. Yeni yıl öncesinde Türkiye’de 2018’de TÜFE’nin yüzde 20, ÜFE’nin yüzde 38.5 olarak gerçekleştiği, esnafın zor günler geçirdiği bir ortamda Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın, belediyenin 1050 işyerindeki kiracılarının 2019 yılı kira zammını yüzde 1 olarak açıklamasının ardından şimdi de işgaliye, eğlence vergisi ve canlı müzik ücretlerinde yüzde 25 ile 75 arasında indirime gidileceğini açıkladı.
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın Kafeler Caddesi esnafı ile Halı Sarayı Düğün Salonunda bir araya geldi. Başkan Günaydın, esnafın ekonomik olarak zor günler geçirdiği şu günlerde işgaliyede yüzde 25, eğlence vergisinde yüzde 50 ve canlı müzik ücretlerinde de yüzde 75 oranında indirime gidileceğini açıkladı. Başkan Günaydın ayrıca kafelerde kendileri dışında gerçekleştirilen yoğun denetimlerden bunalan esnafın sorununu da Vali Ömer Seymenoğlu ile paylaşacağını belirtti.
**Bu indirimler esnafımıza moral olsun
Halı Sarayı Düğün Salonunda kafeler caddesi esnafı tarafından talep edilen görüşme isteğine kayıtsız kalmayan ve esnafla bir araya gelen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, esnafla her zaman dayanışma içerisinde olan bir belediye olduklarını kaydetti. Günaydın, “Hepiniz şehrimizi süslediniz, bol kafeteryalar kuruldu, bundan da öğrencilerimiz mutlu. Herkesin gidebileceği çok yerler oluşturdunuz. Daha da güzelleştireceksiniz, kalitenizi daha da arttıracaksınız onu da biliyorum. Sizlere teşekkür ediyorum, tebrik ediyorum. Kiralarda, çeşitli konularda, bizim dışımızda gerçekleşen aşırı kontrollerde de sorunlarınız olduğunu biliyorum. Kontrollerle ilgili ana vazife bizim değil ancak yardımcı olacağız, belediyeye düşen konularda da yardımcı oluyoruz ve olmaya da devam edeceğiz. Esnafımız zor durumda bunu biliyorum. Bundan dolayı belediyemizin 1050 kiracısının 2019 yılı kira zammını yüzde 1 olarak uyguladık. Devletimizin, hükümetimizin belirlediği rakam yüzde 38.5’tu. Bu sene ekonomik zorluk geçiren esnafımıza moral olsun diye yüzde bir oranında zam uyguladık. Isparta’mızı ucuz şehir yapalım hedefimiz var. Esnafımıza eğlence vergisinde yüzde 50, işgaliyede yüzde 25, canlı müzikte de yüzde 75 oranında indirime gidiyoruz. Zam yapmamız gerekiyor ancak esnafımız moral bulsun. Moralinizi yüksek tutun. Bu enflasyonda bunu yapmak istiyorum. Esnafımızın huzurlu olmasını istiyorum. Benim derdim hizmet. Isparta’mız Türkiye standartlarının üzerinde bir şehir olsun istiyorum, bunun için çalışıyorum. Yaşanabilir bir şehir unvanına ulaştık, bu bize yeterli mi, tüm samimiyetimle söylüyorum, hiç yeterli değil. Isparta’mız hakkı olan vizyona ulaşacak bir ilimiz olacak. Isparta al bayrak gibi yükselecek.” dedi.
** Yiğidi öldür hakkını yeme, hizmet aşığı bir başkanımız var
Toplantıya katılan işletme sahipleri de ‘Yiğidi öldür hakkını yeme, hizmet aşığı bir başkanımız var’ derken, Başkan Günaydın’ın şehrin güzelleşmesine katkısının büyük olduğuna değindi. Emniyet ve diğer kurumların kafe işletmelerine aşırı denetim uygulanmasından yakınan esnaf, bu uygulamanın kendilerini derinden üzdüğünü belirtti.
** Belediyeye yeri geldi borcumuzu ödeyemedik, boğazımıza sarılmadı
Isparta’daki kafe işletmecileri ise enflasyon rakamlarının yüksek olmasına karşın Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın işgaliye, eğlence vergileri, müzikte yüzde 25 ile 75 arasında indirime gitmesinden dolayı duydukları sevinci aktardı. İşletmeciler, “Bu indirimler bizi mutlu etti. Şekere, çaya zam geldi, dükkânlarımızın kiralarına yüzde 24 zam geldi. Böyle bir ortamda başkanımızın vergi indirimine gitmesinden dolayı teşekkür ediyorum. Ülkede bir kriz mevcut böyle bir ortamda bize bir rahatlık sağlandı. Belediyemiz ve başkanımız üzerine düşen her türlü yardımı bizler için yapıyor. Başkanımdan Allah razı olsun, daha önceki dönemlerde de çalışıyordu. Yıllardır esnaflık yapıyorum belediyeden bir tek ceza yemedim, belediyeye yeri geldi borcumuzu ödeyemedik, boğazımıza sarılmadı. Başkanımızla bir sorunumuz yok. İndirimlerden çok sevindik, kendisinin her zaman başarılı olduğunu biliyoruz. Esnaf olmadan Isparta olmaz, her şeyin yükünü çeken esnaftır, belediyemiz esnafının yanındadır. Bu toplantı bizim için çok verimli oldu, yeni dönemde de başkanımızla güzel işler başaracağımıza inanıyoruz”  şeklinde görüşlerini belirtti.

Anahtar Kelimeler: indirimi vergi arasında y?zde esnafa
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °