Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Esnaf Odaları Birliğinin Yeni Hizmeti Esnaf Cebinde Hayata Geçiyor; Yılda 45 Milyon Lira Esnafın Cebinde Kalacak

Esnaf Odaları Birliğinin Yeni Hizmeti Esnaf Cebinde Hayata Geçiyor; Yılda 45 Milyon Lira Esnafın Cebinde Kalacak

ISPARTA 12.05.2022 07:35:00 0
Esnaf Odaları Birliğinin Yeni Hizmeti Esnaf Cebinde Hayata Geçiyor;
Yılda 45 Milyon 
Lira Esnafın Cebinde
Kalacak
Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile SDÜ Göller Bölgesi Teknokenti bünyesinde faaliyet gösteren KMA yazılım firması işbirliğiyle, ilimiz esnafının çok düşük komisyon oranlarında e- ticaret üzerinden pazarlama ve satışına imkan tanıyan Esnaf Cebinde uygulamasının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
 
Göller Bölgesi Teknokent binasında düzenlenen toplantıya Teknokent Genel Müdürü  Prof. Dr. Serdal Terzi, Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Tural ve Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar katıldı.  Esnaf Cebinde uygulaması hakkında bilgi veren KMA  Yazılım Firması Müdürü Kaan Murat Ayvaz, ilimizin öğrenci şehri olması dolayısıyla, sipariş uygulamalarının yoğun bir şekilde kullanıldığını söyledi. Bu uygulamalar üzerinden ilimizde yıllık 864 milyon liralık sipariş verildiğini kaydeden Ayvaz “Isparta’da günlük ortalama 20-25 bin TL bu uygulamalar üzerinden alışveriş yapılıyor. 
 
Bu uygulamalar tarafından 85 milyon TL gibi komisyon ücreti Isparta esnafından alınıyor. Amacımız bu komisyon ücretini yüzde 5’e düşürüp, paranın esnafımızın cebinde kalmasını sağlamak hem de paranın daha hızlı esnafımıza geçmesini sağlamak. Böylece yıllık 45 milyon liranın ilimiz esnafının cebinde kalmasını sağlayacağız. Burada sadece  gıda ürünü satanlar değil, tüm yöresel, hediyelik, pazar yeri, tuhafiye ürünleri satan esnafımız da yer alacak. Tabi Ahmet Başkanımız aynı zamanda Bölge Birliği Başkanı. Kendilerinin desteğiyle bu uygulamayı diğer illerde de yaygınlaştırmak istiyoruz” dedi.
‘ESNAF CEBİNDE’ 15 HAZİRAN’DA
HİZMETE SUNULACAK
Esnaf Cebinde uygulamasının tamamlandığını 15 Mayıs tarihi itibariyle ön kayıtların alınmaya başlanacağını belirten Ayvaz “Ön kayıtlar www.esnafcebinde.comadresi üzerinden yapılacak. 15 Haziran tarihi itibariyle de tüm esnaf ve vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. İlk başta yemek siparişi, ardından marketler ve tüm esnaf sisteme dahil edilerek çevrimiçi bir pazaryeri oluşturulacak. Bu uygulamanın hazırlanması sürecinde verdiği desteklerden dolayı Ahmet Tural başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.
ESNAFIMIZIN DİJİTAL
DÖNÜŞÜMÜNÜ ÖNEMSİYORUZ
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak dijital dönüşüme verdiğimiz önem ile çağın gerekliliklerini sağlamayı hedeflediklerini belirten Birlik Başkanı Ahmet Tural “Bu amaç doğrultusunda ilimiz esnaf ve sanatkarlarının e-ticarete geçişlerini hızlandırmak, pazarlama  ve karlılık oranlarını yükseltmek adına kısa süre önce çalışmalarımıza hız kazandırdık. Bu amaçla SDÜ  ile işbirliğine giderek, ilimiz esnafının dijital dönüşüme adapte olmasını sağlamak amacıyla, esnafımıza eğitimler verilmesini sağladık. Diğer yandan Göller Bölgesi Teknokenti’nde faaliyet gösteren KMA Savunma Sanayi ve Yazılım Hizmetleri firmamız ile teknolojik işbirliğine gittik.  Bu işbirliği doğrultusunda yapılan çalışmalarda KMA Yazılım firmamız ile esnaflarımızın düşük komisyon, yüksek kar sağlayabilecekleri çevrimiçi yemek ve market sipariş mobil uygulaması olan ESNAF CEBİNDE’yi geliştirmeye başladık. Esnaf Cebinde uygulaması ile ilimiz esnafı,  sanal ortam üzerinden, ürün satışı gerçekleştirebilecekler. 
KOMİSYON ORANININ DAHA ÇOK DÜŞÜRÜLMESİ
İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNACAĞIM
‘Esnaf Cebinde uygulaması ile esnaf ve sanatkarlarımız dijitalleşme sürecini hızlı ve maliyetsiz bir şekilde gerçekleştirerek, ‘düşük komisyon, yüksek kar’ imkanıyla hem yerelde hem de ulusal pazarda satış yapabilecekler.  Yine Bölge Birliği Başkanı olmam dolayısıyla, bu uygulamanın Antalya, Burdur ve Afyon illerimizde de kullanılması için gerekli çalışmaları tabi ki yaparız. Ayrıca komisyon oranlarının daha da çekilmesi için de gerekli girişimlerde bulunacağım.  Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimizin dijital dönüşüme verdiği önem ile ortaya çıkarılan bu uygulamanın ilimiz esnafına ve vatandaşlarımıza  hayırlı uğurlu olmasını diliyor, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Tanıtım toplantısının ardında Teknokent Genel Müdürü Serdal Terzi, Birlik Başkanı Ahmet Tural ve Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar’a Teknokent binasında faaliyet gösteren firmalar ve yapılanlar hakkında bilgi verdi.

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °