Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Eski Tabakhane Camii’nde; 15 Temmuz Şehitleri İçin Mevlid Okundu

Eski Tabakhane Camii’nde; 15 Temmuz Şehitleri İçin Mevlid Okundu

ISPARTA 17.07.2020 11:41:00 0
Eski Tabakhane Camii’nde; 
15 Temmuz 
Şehitleri İçin
Mevlid Okundu
15 Temmuz hain darbe girişiminin dördüncü yıldönümünde Müftülük Sitesi yanındaki eski Tabakhane Camii’nde şehitlerin ruhu için Mevlid – i Şerif programı düzenlendi ve Şehitler için dua edildi.
 
VALİ ÖMER SEYMENOĞLU KATILDI
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 15 Temmuz hain darbe girişiminin dördüncü yılı münasebetiyle tüm ülke genelinde gerçekleştirilen programlar kapsamında Isparta’da da eski Tabakhane Camii’nde ikindi namazına müteakip ‘15 Temmuz Şehitleri Mevlid Programı’ gerçekleştirildi. Programa; Vali Ömer Seymenoğlu da katıldı.
OKUNAN HATM – İ
ŞEREFLERİN DUASI YAPILDI
Isparta’nın seçkin hafızlarının Kur’an-ı Kerim tilavet ettiği programda, mevlitten bahirler okundu, Müftülük İmam – Hatipleri de ilahiler seslendirdi. Mevlid – i Şerif okunmasının ardından İl Müftüsü Bayram Şahin, program öncesinde Isparta’da şehitler için okunan bini aşkın hatmin duasını yaptı.
İl Müftüsü Şahin, yaptığı duada şu niyazda bulundu: “Okumuş olduğumuz 100 bini aşkın hatmi şeriflerden hasıl olan sevabı evvelen bizzat hulasa-i kainat, iki cihan serveri, gözlerimizin nuru, kalplerimizi süruru sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa’nın mübarek, münevver, mutahhar, aziz ruhu tayyibelerine hediye eyledik vasıl eyle Allahım!
 
Ya Rabbel alemin, Bedir'den 15 Temmuz’a, Çanakkale'den günümüze bütün şehitlerimizin ruhuna hediye ediyoruz, sen vasıl eyle. Ruhlarını ferahnak eyle Allah'ım. Kabirlerini cennet bahçelerinden bir bahçe eyle.
 
Ya Rabbel alemin 15 Temmuz gecesi dış güçlerin maşası olan hainlere karşı vatanımızı müdafaası uğruna canlarını siper eden, milletimizin bekası için canından, malından vazgeçen, al bayrağın gök kubbemizde var gücüyle dalgalanması için kanını veren, minerallerden yükselen salalarla meydanlara koşan; imanlarından aldıkları güç ve heyecanla din-i devlet, mülkü millet, rızaen lillah, istiklal ve istikbalimiz için canlarını feda eden bütün şehitlerimizin ruhuna hediye eyledik vasıl eyle. Kabirlerini cennet bahçelerinden bir bahçe eyle. Kabirlerini Kuran'ın nuruyla pürnur eyle Allah'ım.
 
Her birine rahmet ve minnet borçlu olduğumuz imanlarımızın şahitleri mübarek şehitlerimizin anne baba, eş, evlat ve yakınlarına sabrı cemil ve hayırlı ömürler nasip eyle.
 
Şehitlerimizin şehadetlerine şahitlik eden çelik zırhlara, top ve silahlara iman dolu göğüslerini siper eden gazilerimizi iki cihanda aziz eyle, kendilerine acil şifalar ve hayırlı ömürler ihsan eyle Allahım!
 
Bu toprakları vatan edindiğimiz günden bugüne Malazgirt'te, Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da, 15 Temmuz’da yurdumuzun her yerinde, Fırat Kalkanı'nda, Zeytin Dalı Harekatı'nda ve tüm cephelerde Bu bayrak, bu ezan, bu devlet, bu millet ve bu vatan için mücadele edip canını feda eden aziz şehitlerimizden ve gazilerimizden razı ol Allahım. Onları cennetinle, cemalinle müşerref eyle Allahım!
 
Ya Rabbel alemin kahraman ordumuzu, güvenlik güçlerimizi havada, karada ve denizde her daim mansur ve muzaffer eyle. Dahili ve harici düşmanlara karşı kendilerine yardım eyle Allahım. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan hainlere fırsat verme Allahım. Ya Rabbel alemin, milletimizin dini ve manevi duygularını istismar eden, birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan, millet varlığımıza kasteden, milletin silahlarını millete karşı kullanan hainleri kahrı perişan eyle Allahım. Bir daha böyle bir şeye teşebbüs etmelerine fırsat verme Allahım.
 
Ya Rabbel alemin, yeryüzündeki mazlumların umudu, kimsesizlerin, gariplerin, mültecilerin, muhacirlerin sığınağı olan aziz milletimizi ve cennet vatanımızı, her türlü felaketten kötülükten muhafaza eyle Allahım. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur ve mutluluğu için gece gündüz çalışan, gayret gösteren, fikir üreten, mesai harcayan tüm devlet erkanına sen yardım eyle Allahım. Hayırlı işlerin de onları muvaffak kıl, doğru kararlar almalarını kendilerini nasip eyle.”
 

Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °