Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Eski Tabakhane Camii; Dualarla İbadete Açıldı

Eski Tabakhane Camii; Dualarla İbadete Açıldı

ISPARTA 22.06.2020 12:06:00 0
Eski Tabakhane Camii; 
Dualarla
İbadete
Açıldı
Sermet Mahallesinde Yeni Müftülük Sitesi Yanında yapımına 4 yıl önce başlanan Eski Tabakhane Camii, bugün kılınan öğle namazıyla ibadete açıldı. Caminin açılış duasını yapan İl Müftüsü Bayram Şahin; “Camimiz tüm Isparta halkının ibadetine açılmıştır, buyrun gelin” dedi. Altın görünümlü kubbe mimarisiyle dikkat çeken camide 2 bin 500 kişi aynı anda namaz kılabilecek.

 
Isparta’da Sermet Mahallesi Demörköprü mevkiide yapılan ve ismini caminin bulunduğu alanda yıllarca hizmet veren Tabakhane’den alan caminin temeli 2016 yılında atılmıştı. Dört yıl süren çalışmaların ardından söz konusu caminin inşaatı tamamlandı ve Eski Tabakhane Camii bugün kılınan öğle namazıyla birlikte ibadete açıldı. İl Müftüsü Bayram Şahin, bazı STK temsilcileri ile çok sayıda cemaatin katıldığı caninin açılışındaki ilk öğle namazında cami dua edilerek ibadete açıldı.  
ŞAHİN; CAMİLER ALLAH’IN EVİ
KÂBE'NİN ŞUBESİDİR”
İl Müftüsü Bayram Şahin, bugün bir camiyi daha ibadete açmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, Camilerin Allah’ın evi ve Kabe’nin şubesi olduğunu vurguladı. Müftü Şahin;  Ahmet Çelik, camilerin önemine dikkat çekerek, camilerin Kâbe'nin birer şubesi olduğunu söyledi. Bayram Şahin; “Eski Tabakhane Camimiz 2016 yılında temeli atılmış olup, bugün itibariyle ibadete açılmıştır. Camimizde normal şartlarda 2 bin 500 kişi namaz kılabilecektir. Ancak, şuanda Koronavirüs pandemisi nedeniyle namazlarımızı sosyal mesafeye uygun olarak kılmak durumundayız.
“CAMİLER İBADETİN YANI SIRA BİRLİK
VE BERABERLİĞİN PEKİŞMESİNE VESİLE OLUR”
Bizi böyle mübarek günde Kabe’nin şubesi olan cami açılışında bir araya topladığı için Cenab-ı Hakk'a hamd olsun. Camimiz Mahallemize, Şehrimize dolayısıyla ülkemize hayırlı olsun. Camimiz mahallemizin maneviyatının gelişmesine, birliğinin, dirliğinin, samimiyetin, kardeşliğimizin gelişmesine vesile olacaktır. Camiler kimseye parayla satamayacağımız ve alamayacağımız ibadet yapılan yerlerdir. Bu nedenle camiler bizim için çok önemlidir” dedi.
“ÇOK MEMNUNUZ”
Camiye namaz kılmaya gelen ve ilk namazı kılma müjdesine nail olan vatandaşlar ise yaptırılan camiden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler.
CAMİNİN İMAM – HATİBİ
MUHAMMED AKÇİL
Eski Tabakhane Camii vatandaşların katılımlarıyla birlikte öğle namazı ile ibadete açıldı. Söz konusu Camiinin İmam – Hatipliğini ise geçtiğimiz günlerde TRT1 Ekranlarında ‘En Güzel Kur’anı Kerim Okuma’ Yarışmasında Isparta’yı temsil eden Muhammed Akçil yapacak.
 
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °