Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

‘Eşitlik ilkesine aykırıdır’

‘Eşitlik ilkesine aykırıdır’

ISPARTA 16.01.2018 07:12:00 0
‘Eşitlik ilkesine aykırıdır’
Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Cemal Kurt,  taşerona kadro verilmesi konusunda belediye ve özel idare çalışanlarının hangi gerekçe ile ayrıma tabi tutuldukları konusunda bilgilerinin olmadığını ifade ederek,  “Eşitlik ilkesine aykırıdır” dedi.
 
Belediye İş Sendikası Şube Başkanı Cemal Kurt, taşerona kadro verilmesi konusunda belediye ve özel idare çalışanlarının ayrı tutulmasına anlam veremediklerini ifade etti. Kurt yazılı açıklamasında şunları dile getirdi: “Kamu kurumlarında çalışan arkadaşlarımız için güzel bir gelişme ancak Belediyede çalışan taşeronlar, Özel idarede çalışan taşeronlar, yine Belediyelerde çalışan mevsimlik işçiler ve şirket işçileri hayal kırıklığına uğramışlardır. Çalışanlarımız Kamu kurumlarında olduğu gibi şartsız sınıf ayrımı yapılmadan 696 sayılı KHK ile kadroya alınmalarını bekliyorlardı. Henüz bu yasal süreç bitmeden kadro verilmesiyle ilgili düzenleme yapılmasını Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan ve Çalışma Bakanımızdan bekliyoruz. Belediyeler ve özel idare çalışanları şehirde ve köyde yaşayan halkın çöpünü topluyor, kanal temizliyor ve arıtma tesisinde çalışıyor. Yol, Su, İtfaiye, Park ve bahçelerde çalışıyorlar. Karla mücadele ediyorlar. Halkın sağlıklı ve rahat yaşam sürmelerini sağlıyorlar. Gece gündüz demeden verilen görevi yerine getiriyor ve çalışıyorlar.
           Belediye ve özel idarelerin Diğer şirket çalışanlarının mevsimlik işçilerin, neden ve hangi gerekçeyle ayrım yapıldığı konusunda bir bilgileri yoktur.Eşitlik ilkesine aykırıdır.Bu konu hakkında kamuoyunun ve çalışanlarımızın bilgilendirilmesi gerekiyor.
           Bizlere ayrım yapılmadan kadro verilmiş olsaydı biz çalışanlar hükümetimizi ayakta alkışlar, dualarla kurbanlar keser, kutlamalar yapar, bütün üyelerimiz ve çalışanlar adına teşekkür ederdik. Belediye ve Özel idarelerde çalışan taşeronlar, taşerondan kamu iktisadi teşebbüslerine geçişlerde buruk bir sevinç yaşamaktadır.
          Umarız bu bir başlangıç olur. İleriki tarihlerde yeni bir düzenlemeyle bütün çalışanlar kadroya geçerler.”

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °