Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Eşini, çocuğunu al gel Dünya Rekoru Kıracağız

Elele Derneği’nin 4 ay önce başlattığı Sevgi Battaniyeleri Projesi’nde Anneler Günü olan 8 Mayıs Pazar günü Atatürk Stadyumu’nda yaklaşık 500 bayanın ördüğü battaniyelerin bir araya getirilmesiyle Dünya Rekoru denemesi yapılacak

ISPARTA 5.05.2016 05:41:00 0
Eşini, çocuğunu al gel Dünya Rekoru Kıracağız
El Ele Derneği öncülüğünde yaklaşık 500 bayanın katıldığı Sevgi Battaniyeleri Projesi’nde sona gelindi. Projenin son etabında 8 Mayıs Pazar günü Atatürk Stadyumu’nda dünya rekoru denemesi yapılacak. Eğer rekor onaylanırsa Ispartalı kadınlar ilk kez dünya rekoru kırarak Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırmış olacak. Bu tarihi an öncesinde basın toplantısı düzenleyen El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın, tüm Isparta halkını Pazar günü saat 11.00’da Atatürk Stadyumu’na davet etti.
ISPARTA’NIN TARİHİNE GEÇECEK BİR REKORUNU KIRIYORUZ
Dernek üyeleri olarak sürekli ören bayanlar olduklarını anlatan Canan Aydın, “El işi bizim vazgeçilmezimiz. Sürekli örüp kermeslerimizde satıyoruz. bu proje öyle bir şey yapalım ki o kadar örüyoruz ki rekor kırabilir miyiz diye düşündük. Dünya Kadın Rekortmenleri aracılığıyla Orhan Kural hocamızla tanıştık. Güzel bir rekor olacağını, güzel bir proje olduğunu, bizi destekleyeceğini söyledi. Orhan Kural hocamız 8 Mayıs Pazar günü Isparta’ya gelecek. Anneler Günü’nde günün anlamıyla beraber Isparta’nın tarihine geçecek bir rekorunu kırıyoruz. Nasip olursa bu konuda dünya rekoru kıracağız. 8 Mayıs Pazar günü saat 11.00’da Atatürk Stadyumu’nda gerçekleştirilecek dünya rekoruna tüm Isparta’yı davet ediyoruz. Bu arada orada Isparta’nın yöresel yemekleri de ikram edilecek” dedi.
HANGİ YETİM ÇOCUĞUN ÜZERİNİ ÖRTECEK SICAKLIĞIYLA BİR ANNE SEVGİSİYLE YAPTILAR
Bu arada 700 metrekareye yakın battaniye ördüklerini ifade eden Aydın, bu battaniyelerin bir araya getirilmesiyle bir rekor denemesi yapılacağını duyurdu. Aydın, “Bu battaniyeler Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü aracılığıyla İlimizden başlayarak, sevgi evlerimize, yaşlı yaşam evlerimize ve tüm Türkiye’de yaşlı yaşam evlerine dağıtılacak. Bu anlamda  projemizin ortağı olan Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne derneğim ve şahsım adına şükranlarımı sunuyorum. En büyük sponsorlarımız İpliksan oldu. ITSO en büyük sponsorlarımızdan. Kendilerine teşekkür ediyorum. Isparta’da ilk kez kırılacak dünya kadınlar alanındaki bu rekorda bize destek olan tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Bu rekoru el ele vererek 8 Mayıs’ta Anneler Günü’nde kırmanın büyük heyecanını yaşıyoruz. Herkes bunu sevgi ile yaptı. Hangi yetim çocuğun üzerini örtecek sıcaklığıyla bir anne sevgisiyle yaptılar. Bu yüzden çok manidar ve çok büyük bir projeydi. Projeyi sonuçlandırmanın da sevincini yaşıyoruz” şeklinde konuştu.
BURADA BİR MANEVİ HAVA VAR
Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı İlkay Türkoğlu da Canan Aydın ve dernek yönetim kurulu üyelerine bu projeden dolayı teşekkür etti. Türkoğlu, “Bende inceleme yaptım. Çok güzel çalışma yapmışlar. Dünya sevgi battaniyesi. İnşallah bu dünya rekoru kırılacak. Burada manevi bir hava var. bizim sevgi evlerimizde, yaşlı yaşam evlerinde kalanlara dağıtımı başlanacak. Buradan Türkiye’ye bu battaniyeler dağıtılacak. Kendilerine bu çalışmadan dolayı teşekkür ediyorum. Burada bir manevi hava var. Çocuklarımız ve yaşlılarımız yattıkları zaman anne sıcaklığını ve anne kokusunu bu battaniyelerden alacağını düşünüyorum. Bu projenin de Isparta’ya çok büyük fayda getireceğine inanıyorum” diye konuştu.
BU PROJEDEN DOLAYI ÇOK HUZURLUYUZ
Projeye katılarak battaniye ören bayanlar da “Bu battaniyeleri çok severek yaptık. Bu sevgiyi bütün çocuklarımızın ve yaşlılarımızın hissetmesini istedik. Battaniyelerimizi tek tek ördük. Gönül rahatlığıyla teslim ediyoruz. Bu projeden dolayı çok huzurluyuz. Başta Canan hanım olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederiz” şeklinde konuştular. 

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °