Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Engelliye Çin İşkencesi!

Engelliye Çin İşkencesi!

ISPARTA 14.02.2021 08:42:00 0
Engelliye 
Çin 
İşkencesi!
Deregümü Köyüne ev yapan Ortapedik Engelli Ferdi Aytekin, evin yapımı konusunda hakkında açılan davayı kazandığı halde, bürokratik engeller nedeniyle evini bir türlü yapamadığını söyledi.
 
Bu konuda geçtiğimiz yıl Isparta Belediye Başkanlığı tarafından geçtiğimiz yıl Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen ve Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün’ün başkanlık ettiği, Isparta’daki tüm engelli dernek, vakıf ve benzeri Sivil Toplum Kuruluş Başkan ve Temsilcilerinin katıldığı toplantıda sorununu dile getirdiğini ifade eden Ortopedik Engelli Ferdi Aytekin, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Ben Deregümü köyüne ev yaptım. Ancak, gerek izin konusunda gerek elektrik ve su aboneliği konusunda çok uğraşlar verdim ve halen daha vermekteyim.

“HAKKIMDA DAVA AÇILDI”
Bu konuda valiliğe gittim Valilik Köylere İl Özel İdaresi bakıyor diyerek beni oraya yönlendirdi. İl Özel İdaresine gittim orası da ‘Sizin köy Isparta’ya çok yakın ve belediye mücavir alanı içinde onun için sizin oraya Isparta Belediyesi bakıyor’ dediler. Belediye’ye geldim burada da ‘Orası köy İl Özel İdaresi bakıyor’ dediler. Bu konuda her iki kuruma da yazı yazdım ve şahsıma resmi yazılar geldi. Bu da yetmedi prefabrik olarak yaptığım ev konusunda Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden aldığım Yapı Kayıt Belgem için yalan beyanda bulunduğum iddiasıyla edilerek hakkımda dava açıldı. Bu dava geçtiğimiz günlerde sonuçlandı ve mahkeme kavuşturmaya gerek olmadığı yönünde karar verdi. Ancak, halen daha sorun çözülmedi ve ben resmi kurumlar arasında halen daha gidip geliyorum.
“EVİMDE HUZURUM KALMADI”
Yaşadığımız bu olumsuzluklar ailemi de çok kötü yönde etkiledi. Eşimle kötü oldum. Ailemde huzurum kalmadı. Bu sorunu çözecek tüm yetkililerden yardım ve destek istiyorum” dedi.
 
 

Anahtar Kelimeler: engelliyeçinişkencesi
Perşembe 16.6 ° / 6 °
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °