Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Engelliler Toplantısına telefonla katıldı: Başkan Başdeğirmen CANLI Bağlantı

Engelliler Toplantısına telefonla katıldı: Başkan Başdeğirmen CANLI Bağlantı

ISPARTA 30.11.2019 07:52:00 0
Engelliler Toplantısına telefonla katıldı: 
Başkan
Başdeğirmen
CANLI 
Bağlantı
HABER: Yunus ÖZLER 
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, engelli vatandaşların da bu toplumun bir ferdi olduğunu belirterek; “Benim dönemimde engellilerin her türlü sorunları çözülecektir. Buna, Belediye bünyesinde Engelliler Yaşam Merkezi kurarak başlıyoruz” dedi.  

 
31 Mart Yerel Seçimleri ile yeni bir yönetime kavuşan Isparta Belediyesi, tüm engelli derneklerini çağırarak sorunlarını masaya yatırmaya devam ediyor. Bu konuda ilk adımı geçtiğimiz Ağustos ayında atan Belediye, ikinci Engelliler Meclis Toplantısını geçtiğimiz gün gerçekleştirdi. 
BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN TOPLANTIYA
‘CANLI’ BAĞLANTI İLE KATILDI
Belediye bu doğrultuda, geçtiğimiz gün Başkan Şükrü Başdeğimen’in talimatıyla Isparta’daki tüm engelli dernek, vakıf ve benzeri Sivil Toplum Kuruluş Başkan ve Temsilcilerini bir araya getirdi. Toplantıya, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı İlkay Türkoğlu da katıldı. Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen ve Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün’ün başkanlık ettiği toplantı saat 23.00’e kadar devam etti. Normal programa göre, toplantıya Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de katılacaktı. Ancak, son anda çıkan bir programı gereği katılamadı. Başkan Başdeğirmen, buna rağmen toplantıya cep telefonuyla canlı bağlantı ile katılarak engelli dernek yöneticilerine hitap etti. Toplantıya başkanlık eden Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i telefonla arayarak telefonu mikrofona yaklaştırdı ve engellilerin Başkan Başdeğirmen’in konuşmalarını rahat duymasını sağladı.
BAŞDEĞİRMEN, “SİZLERDEN AYRI
BİLE OLSAM GÖNLÜM SİZLERLE”
Belediye Başkanı Başdeğirmen konuşmasında, engelli vatandaşların da bu toplumun bir ferdi olduğunu belirterek; “Benim dönemimde engellilerin her türlü sorunları çözülecektir. Buna, Belediye bünyesinde Engelliler Merkezi kurarak başladık” dedi. Başdeğirmen; “Öncelikle kurusa bakmayın. Ben de bu toplantıya bizzat katılacaktım ama başka bir yerdeki programa katılmak durumunda kaldığım için gelemedim. Ancak, bu toplantı için sizlerden ayrı da olsam gönlüm sizlerledir.
“BİZ ENGELLİLERİMİZE SADECE KANUN GEREĞİ ZORUNLU
OLAN HİZMETLER DEĞİL, GERÇEK HİZMET VERECEĞİZ”
Bizim belediyecilik anlayışımızda engellilerin yeri ayrıdır. Engelli vatandaşlarımızın evinden camiye, parka ve sahile engelle karşılaşmadan gidebilmesi gerekiyor. Ama şehrimizde bu tür hizmetler şimdiye kadar yapılmamış. Yaşı müsait olanlar bilir. Engelli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalar ilk olarak sayın Cumhurbaşkanımızın 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde başladı. Daha sonra 2002’de Ak Parti’nin iktidar olmasıyla her türlü kanun ve düzenleme yapıldı. Ama şehrimizde sadece kanunen yapılması zorunlu işlerin yapıldığını onun dışında engelliler için bir şey yapılmadığını gördük. Ama, biz göreve geldikten sonra bu anlayış tamamen değişecek ve değişmeye de başlamış durumda. Sanıyorum, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra geçen altı aylık süreçte sizler de sizde fark ediyorsunuz.
“TALİMATI VERDİM ENGELLİ
YAŞAM MERKEZİ KURUYORUZ”
Bu konuda şuanda siz değerli engelli vatandaşlarımızdan gelen her türlü talepleri anında yerine getiriyoruz. Evet, size buradan bir müjde veriyorum. Isparta Belediyesi olarak ‘Engelliler Yaşam Merkezi’ kuruyoruz. Bu konuda, Belediye Başkan Yardımcımız Fahretdin Gözgün’e gereken talimatı verdim. Çalışmalar başladı ve hızla devam ediyor.
“ENGELLİLERİMİZ ARTIK
İHMAL EDİLMEYECEK”
Bizim belediye anlayışımızda ve hizmetlerimizde evinde, mahallesinde engelli olan bir vatandaşımız bize ulaşarak, evinde veya mahallesinde yapılmasını istediklerini bize iletiyor, biz de arkadaşlarımızı o adrese yönlendiriyoruz. Yapılması gereken ne varsa yapılıyor. Isparta’da bu zamana kadar böyle bir hizmet yapılmamış. Dolayısıyla, biz engelli vatandaşlarımıza geçmişte ihmal edilen, yapılmayan hizmetleri yapmaya başladık ve yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °