Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Engelliler Komisyonu Başkanı Tülcan; Çok üzücü Bir olay, Bir daha Yaşanmasın!

Engelliler Komisyonu Başkanı Tülcan; Çok üzücü Bir olay, Bir daha Yaşanmasın!

ISPARTA 13.11.2019 13:53:00 0
Engelliler Komisyonu Başkanı Tülcan; 
Çok üzücü 
Bir olay, 
Bir daha 
Yaşanmasın!
Isparta Memur – Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Ecir Tülcan, Aksaray’da otizmli çocukların eğitim gördükleri okulda yuhalanmasına ilişkin bir açıklama yayımladı.
 
Başkan Tülcan açıklamasında olayın çok üzücü olduğunu ifade ederek; “Okulun yöneticisinin yuhalama eyleminde etki edemediğini, gerekli tedbirleri almadığını, hatta eyleme sessiz kalarak olayların bu boyuta gelmesinde payının olduğunu düşünmek bizleri çok üzmüştür” dedi.
Aksaray’da meydana gelen ve toplumda infial yaratan görüntülerde otizmli çocukların yuhalanması kameralara yansımıştı.
Her kesim tarafından tepkiyle karşılanan olaya ilişkin Isparta Memur-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Ecir Tülcan da olayı kınayan bir açıklama yayımladı. Tülcan “Hiçbir çocuğumuzun eğitim hakkından mahrum kalmasını ve ayrımcılığa maruz kalmasını doğru bulmuyoruz” diye konuştu.
Tülcan, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “Maalesef ki eğitimde bu tür vakalarda zorlanmamızın sebebi bu çocuklara karşı öğretmen ve velilerin tahammülünün düşük olması. Velilerin çocuklarının otizmli öğrencilerle aynı okulda okumasını istemiyor olması en büyük sıkıntı olarak karşımıza çıkmakta, buna mukabil diyoruz ki: ‘Hiç bir otizmli çocuğumuz okulunu, mahallesini hatta yaşadığı şehri değiştirmek zorunda kalmamalıdır. Her çocuğun eğitim hakkının olduğu asla unutulmamalı.’
Böyle durumların yaşanmaması adına velilere büyük iş düşüyor. Rehberlik servislerinin uyum içinde çalışması, çocukların ailelerinin ilişkileri, hatta sosyal etkinliklerde sınıftaki arkadaşlarının olumlu söylem ve hareketleri, karnelerinin arkadaşlarının elinden alınması büyük artı ve güven kazandıracak bir işlev sağlayacaktır. Bu benzeri olayların yaşanmaması en büyük dileğimizdir” dedi.

Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °