Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Elmaya teşvik verilirse ihracatın da önü açılır

Elmaya teşvik verilirse ihracatın da önü açılır

ISPARTA 20.02.2019 07:01:00 0
Elmaya teşvik verilirse ihracatın da önü açılır
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Isparta mitinginde depolarda kalan elmaların tanzim noktalarında satılacağını açıklamasının ardından dün TRT Haber Gökçeli Kasabası’ndaki bir soğuk hava deposundan canlı yayın yaptı. Yayına katılan Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, hassasiyetinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti. Selçuk, elmaya verilecek teşvikle ihracatın da önünün açılabileceğini ifade ederek, okul ile hastanelerde de elma tüketilmesine yönelik çalışmaların yapılmasını istedi.
 
AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Isparta mitinginde ilimizdeki soğuk hava depolarında 400 bin ton elma olduğunu öğrendiğini belirterek, bu elmaların Ankara ve İstanbul’daki tanzim noktalarında satılacağını, bu konuda da ilgili bakanlara talimat vereceğini söylemişti. Bu gelişmenin ardından dün TRT Haber Isparta’ya gelerek, depoda kalan elmaları tüm Türkiye’ye canlı yayınla gösterdi. Yayına katılan Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hassasiyetinden dolayı teşekkür etti.
ELMALARIN BİR AN ÖNCE METROPOL İLLERE NAKLİ GEREKİYOR
Cumburbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından sonra üreticilerden olumlu tepkiler aldıklarını ifade eden Selçuk, “Sayın Cumhurbaşkanımıza bu hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyoruz. Depolarımızdaki elmaların bir an önce metropol illere nakli gerekiyor. Yoksa bu elmalarımız 2-3 ay sonra çöpe gider ve üreticimizin emeklerine yazık olur” dedi.
ELMALAR ÇÖPE GİTMESİN
Elmanın şuanda depodan 1,20 TL’den satıldığını kaydeden Selçuk, “Ama büyük illerde tezgahlarda 7-11 TL’den satış yapılıyor. Aradaki fark çok. Bu yüzden vatandaşımız alamıyor. Elmamızı 1,5 TL bandında satarsak büyük illerde vatandaşlarımız da ucuza yer. Elmamıza ihracat teşviki de çıkarsa Hindistan, Çin gibi ülkelere de gemi, konteyner bazında gitmesi lazım. Başka illerimizde de elma üretiliyor. Bu elmalar çöpe gitmesin, üreticinin emeğine yazık olmasın.
OKULLARDA VE HASTANELERDE DE TÜKETİLEBİLİR
Isparta’da ‘günde bir elma obez’ olma sloganımız var. Elmamız tüm vatandaşlarımıza layıktır. Elmalarımız okullarda çocuklara dağıtılabilir. Ayrıca hastanelerde hastalara sunulabilir. Devletimizden bu yönde de beklentimiz var” şeklinde konuştu. GÜLSES
 

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °