Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Elimi değil gövdemi taşın altına koydum

Elimi değil gövdemi taşın altına koydum

ISPARTA 6.02.2019 07:23:00 0
Elimi değil gövdemi taşın altına koydum
Isparta Belediyesi, Sav’daki kötü koku sorununun çözümü için 2 yerden çalışma başlattı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Deri OSB’deki kapalı havuz yatırımı için belediyenin payına düşen 400 bin lirayı ödediklerini ifade ederek, “Bu paralar verilse de bu kokudan ortadan kalkmıyor. Daha 4,5 milyon lira ödeyecek bir adam lazım. Ben bu konuda da elimi değil gövdemi taşın altına koydum” dedi.
Isparta Belediyesi, Sav tarafındaki kötü kokuyu tamamen ortadan kaldırmak için kapalı devre sistemiyle ilgili çalışma başlattı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dün Sav’a giderek, kasaba halkına ve kamuoyuna yapılacak çalışmaları anlattı. Projenin tanıtımına Sav Belediye Başkanı Mustafa Avşar da katıldı. Sav halkının da yer aldığı proje tanıtımında Başkan Günaydın için “Yılların töhmeti üzerimizden kalkıyor, yüzümüzü güldürdün, Allah seni hep güldürsün başkanımıza teşekkürler’ yazılı bir pankart asıldı.
AVŞAR: “BİZLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ ALLAH DA ONUN YÜZÜNÜ GÜLDÜRSÜN”
İlk olarak kürsüye gelen Mustafa Avşar, yıllardır kronikleşmiş koku sorununa Belediye Başkanı Günaydın’ın el attığını belirterek, “Kasaba halkımız adına sayın başkanımıza teşekkür ederiz. Isparta, parklarla, otogarla eleştirildi, bu hizmetler yapıldı, eleştirecek durum kalmadı. Başkanımızı koku yüzünden eleştiriyorlardı şimdi bu da halloldu, şimdi ne için eleştirecekler merak ediyoruz. Bu projenin takdire şayan bir hizmet olduğunu düşünüyorum. Sayın başkanımız bizlerin yüzünü güldürdü Allah da onun yüzünü güldürsün” dedi.
GÜNAYDIN: “SENİN YAPAMADIĞIN YERİ DE YAPIYORUZ”
Kötü kokunun tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmaya Pazartesi günü itibariyle başladıklarını dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “2 şantiye olarak bu çalışmayı yürütüyoruz.2006 yılında Deri OSB için bu sorunun yatırım planları çıkarılmış. Ama bunun üzerinde durulmamış ve uğraşmamışlar. O zaman ki milletvekilimiz şuanda da milletvekili. O zaman armut mu taşladılar, neden  o zaman çözmediler? Şimdi bana seçim yaklaştı onun için mi yapıyorsun diyor. Biz yapıyoruz, senin yapamadığın yeri de yapıyoruz. Özrü kabahatinden büyük. Teşekkür etme medeniyetini unutmuş bir toplum haline gelmişiz. Özellikle siyasi kanat teşekkür etmesini bilmiyor” dedi.
“JAPONYA’DAN GETİRİLEN MALZEME İLE KOKUYU ÇÖZMÜŞTÜK”
2 yıl önce Japonya’dan getirttikleri malzeme ile belediyenin arıtmasından kaynaklanan kötü koku sorununu ortadan kaldırdıklarını ifade eden Günaydın, “Bir miktar yakınında olan kokuyu da şimdi kaldıracağız. Aslında bu yatırımı İller Bankası, Özel İdare yani devletimiz yapması lazım. Ama yapmıyorlar ve yapmayacaklar, kesinlikle yapmayacaklar” diye konuştu.
“BURAYA DEVLETİMİZİN SAHİP ÇIKMASI LAZIM”
Belediyenin kokuyu ortadan kaldırmak için yatırım yapacağı alanın mücavir alan dışında kaldığını kaydeden Başkan Günaydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buna devletimizin sahip çıkması lazım. Ancak burayı yapma hakkımız olduğunu kabul edelim fakat Deri OSB’nin belediye ile bağlantısı yoktur.
“4,5 MİLYONLUK YATIRIM İÇİN GÖVDEMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK”
Deri OSB Kapalı Havuz Sistemi yatırımı için 3,2 milyon lira ihale bedeli var. BAKA 1,6 milyon lira veriyor. Geri kalan kısım için 400 bin lira Isparta Belediyesi, 400 bin lira Özel İdare ve 400 bin lira da ITSO’nun. Orada ihale yapıldı, zaten onu bekliyorduk. Deri OSB’de esnafımız para bulup orayı başlatmak istemişler ama yetersiz. Hemen 400 bin lirayı verdik, bahar gelmeden burayı bitireceksiniz dedik. Ticaret ve Sanayi Odası’nda çok sayıda dericilikle uğraşan üyeler var. ITSO 400 bin lirayı neden vermedi? Bu parayı ödemeden neden ITSO’dan ayrıldın da aday oldun. Bu paranın gerekirse hukuki yönden alınması lazım. Özel İdaremiz de para verecek. Bu paralar verilse de bu kokudan ortadan kalkmıyor. Daha 4,5 milyon lira ödeyecek bir adam lazım. Ben bu konuda da elimi değil gövdemi taşın altına koydum. Bunu en kısa zamanda bitirmek istiyoruz. Şantiyeler çalışmaya başladı, Mustafa kardeşimiz de bizi destekledi. Tekrar göreve seçilirsek birbirimizi destekleyeceğiz ve Sav’ı güzel bir hale getireceğiz.
“İSTANBUL’UN FETHİNDE ISPARTA’DAKİ DERİCİLERİN PAYI VAR”
İstanbul’un Fethi’nden önce Isparta’da dericilik vardı. Fetih döneminde Isparta dericilik de nam salıyordu. Fatih Sultan Mehmet, gemilerini dağdan Haliç’e aşırabilmek için mandalarla, insan gücüyle çekerken kayışlar dayanmamış. Isparta’ya gelip deriden yapılan kayışları almışlar. İstanbul’un fethinde dericilerin payı var. Bunun bir tarihi var bu tarihi yok ettiler.”
Konuşmaların ardından Isparta Belediyesi ile Sav Belediyesi arasında kötü kokuyu ortadan kaldıracak yatırıma ilişkin bir protokol imzalandı. Ardından çalışmalar kurban kesilerek, dualarla başladı.
6 KM KAPALI KANAL SİSTEMİ YATIRIMI YAPILACAK
Isparta Belediyesi, toplamda 6 km kapalı kanal sistemi yatırımı gerçekleştirecek. Toplam maliyeti 4,5 milyon lira olan yatırımın içeriği; 3200 m. kanal maliyeti 2,8 milyon lira, 1800 m. kanal maliyeti 1,1 milyon lira, 1000 m. kanal maliyeti ise 600 bin TL olarak açıklandı.

Anahtar Kelimeler: altına koydum taşın gövdemi değil elimi
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °