Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

El İzi Mağazası bijuteri ve kozmetik ürünleri de satabilecek

El İzi Mağazası bijuteri ve kozmetik ürünleri de satabilecek

ISPARTA 11.08.2018 07:31:00 0
El İzi Mağazası bijuteri ve kozmetik ürünleri de satabilecek
Belediye Meclisi, Isparta Belediyesi bünyesinde hizmet veren El İzi Mağazasında bijuteri, kozmetik ve ev dekorasyonu ürün ile malzemelerin alınması yapılması ve satılmasına onay verirken, AK Parti grubu bu duruma karşı çıktı. Başkan Günaydın, “Hiçbir esnafımıza zarar vermeyiz” diye konuştu.
 
Isparta Belediye Meclisi, Ağustos ayı son toplantısını dün gerçekleştirdi. Toplantıda pazartesi günü plan ve bütçe komisyonuna havale edilen El İzi Mağazasında bijuteri, kozmetik ve ev dekorasyonu ürün ve malzemelerin alınması yapılması, satılması maddesinin komisyon raporu görüşüldü.
Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Ömer Tahir Gürakan, rapor ilgili yaptığı konuşmada bijuteri, kozmetik ve ev dekorasyonu ürün ve malzemelerin alınması yapılması, satılmasına izin verilmesinin komisyonca uygun bulunduğunu söyledi.
GÜNTAÇ: BELEDİYE İSTER İSTEMEZ REKABET YOLUNA GİRECEK
Konuyla ilgili söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Salim Nuri Güntaç, “Bijuteri, ev dekorasyonu ürünlerinden bahsediliyor. Isparta çarşısında esnafımız bu sektörde faaliyetlerini devam ediyor. Belediyemiz yeni bir faaliyete adım atarak mevcut esnaflarımızla ister istemez rekabet yoluna girecek. Daha önce böyle bir çalışma olmuş mudur? Diğer esnaf arkadaşlarımızın, bu sektördeki esnaflarımızın görüşleri alınmış mıdır?” şeklinde konuştu.
GÜNAYDIN: DÜNYA SATIŞINA ÇIKARIYORUZ
Belediye Başkanı Günaydın ise Güntaç’a, “Belediyemiz bazı konularda dünya çapına çıktı. Belediye hem alan hem yapan oluyor. Biz dünyada ilk kez Gül Fuarı yaptık. Orada 288 tane parfüm üretimi yapıldı. Bunların içinden yarışma ile 4 tanesi seçildi. Şuanda Paris ve dünyanın birçok yerinde parfümümüz, ismimiz de dünya markası haline getirildi. Dünya satışına çıkarıyoruz. Birisinin ismi Fuar, diğerinin ki Festival, diğerinin de Alp. Paris’te de satılmak üzere piyasaya sürüyoruz. Şuanda tüm düğünlere gönderdiğimiz hediyeler bizim ürettiğimiz hediyelerdir. Ürünlerimiz İstanbul’a gidiyor. Bijuteri de aynı şekilde. Hiçbir esnafımıza zarar vermeyiz. Bizim bujiteriler özel tasarım” şeklinde yanıt verdi.
GÜNTAÇ: BUNLARI YAPARKEN KÜÇÜK ESNAFA YANSIMASI NASIL OLACAK?
Güntaç da “Çok güzel ürünler üretilmiş olabilir fakat bu imalatlar yapılırken belediye esnafın önünü açıcı olmalı. Bunları belediye imkânlarıyla yapıyoruz. Bunları yaparken küçük esnafa yansıması nasıl olacak. İç piyasaya verecek miyiz bunları?” dedi.
GÜNAYDIN: BİZ BUNLARI ISPARTA DIŞINA GÖNDERİYORUZ
Başkan Günaydın da “Biz bunları Isparta dışına gönderiyoruz. İç piyasa isterse onlara da veririz” diye konuştu.
El İzi Mağazasında bijuteri, kozmetik ve ev dekorasyonu ürün ve malzemelerin alınması yapılması, satılması AK Partililerin ret oyuna karşın oy çokluğu ile kabul edildi. GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °
Pazartesi 23.2 ° / 10.5 °