Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

El Ele Derneği’nden; İdlib’e Yardım Kermesi

El Ele Derneği’nden; İdlib’e Yardım Kermesi

ISPARTA 29.01.2020 15:56:00 0
El Ele Derneği’nden;  
İdlib’e 
Yardım 
Kermesi
Isparta El Ele Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İdlib’te mağdur durumdaki insanlar için kermes açtı. Bir hafta açık kalacak olan kermeste, giyimden gıdaya çok çeşitli ürün bulunuyor.
 
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği öncülüğünde geçtiğimiz hafta toplanan 30’a yakın Sivil Toplum Kuruluşu (STK)’nun yer aldığı yardım kampanyası tüm hızıyla devam ediyor.

BU KARMESİN GELİRİ İDLİB’TEKİ
MAĞDURLARA GİDECEK
Söz konusu kampanyanın paydaşlarından birisi olan Isparta El Ele Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, İdlib’te mağdur durumdaki insanlar için kermes açtı. Bir hafta açık kalacak olan kermeste, giyimden gıdaya çok çeşitli ürün bulunuyor. Bugün saat 14.00’te Isparta Belediyesi Halı Sarayı eski Elizi Mağazasının bulunduğu yerde açılan kermesin açılış törenine; Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Belediye Başkan Vekili Mehmet Ören, İHH Isparta Temsilcisi Osman Akçil, Memur - Sen Başkan Yardımcısı ve Toç - Bir - Sen Isparta Şube Başkanı Kuddusi Uranlı ve çok sayıda davetli katıldı.
KERMESİ GEZDİLER…
Açılış öncesi aynı zamanda İmam – Hatip olan İHH Isparta Temsilcisi Osman Akçil tarafından dua edildi ve açılış kurdelası kesildi. Davetliler açılışın ardından kermesi gezerek ilgililerden kermesle ilgili bilgi aldılar.

AYDIN; “İDLİB’E YARDIM İÇİN
KERMES DÜZENLEDİK”
Isparta El Ele Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Canan Aydın, İdlib’teki mağdur insanların mağduriyetini giderebilmek için tüm STK’ların bir araya geldiğini belirterek; “Biz bir yardım derneği olduğumuz için herkese yardıma koşuyoruz. Bugün de İdlib için çalışıyoruz. İHH’nın öncülüğünde başlatılan kampanyanın bir paydaşı olarak üzerimize düşen ne varsa onu yapıyoruz.
“KERMESİMİZ BİR
HAFTA SÜRECEK”
Bugün burada açmış olduğumuz kermesimiz bir hafta açık kalacak olup, kermesimizde sıfır, ikinci el giysiler, yiyecek ve içecek yani gıdalar yer alacak. Ben, bu güzel ortamı bize tahsis eden Belediye Başkanımız sayın Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ediyorum. Kermesimizde elde edilecek gelir İdlib’e yardım için gönderilecektir” dedi.

BÜYÜKÇULCU; “BELEDİYE OLARAK
KAMPANYA’YA DESTEK VERİYORUZ”
Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu da konuşmasında; “Bilindiği gibi biz Türkiye olarak ve dolayısıyla Isparta olarak her zaman mağdurların yanında, mazlumların yanında yer alan bir milletiz. Isparta Belediyesi olarak İdlib için kampanya başlatan STK’lara destek veriyoruz. El Ele Derneğimizin yapmış olduğu bu kermes için burayı kendilerine tahsis ettik. Bu, bu kampanyayı düzenleyen tüm paydaşlara teşekkür ediyorum” dedi.
AKÇİL; “KAMPANYAMIZA KATILAN
TÜM STK’LARA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilcisi Osman Akçil de konuşmasında; “Bilindiği gibi Suriye’nin İdlib kendi, rejim güçleri tarafından bombardıman altında tutuluyor. Bu nedenle binlerce Müslüman kardeşimiz o şehri terk ederek Türkiye sınırına doğru geliyorlar. Orada kurulan çadır kentlerde yaşayan bu kardeşlerimiz için yardım kampanyası başlattık. Isparta’da 30’a yakın STK’nın katılım gösterdiği kampanyamıza Belediyemiz de büyük destek vermektedir. Ben, tüm kampanya paydaşlarımıza ve belediyemize teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün burada yardım kermesi düzenleyen ve kermesini açtığımız El Ele Derneğine de teşekkür ediyorum” dedi.
ÖREN; “YARDIMA KATKIDA
BULUNUĞUMUZ
İÇİN MUTLU OLDUK”
Kermeste son olarak konuşan Belediye Başkan Vekili Mehmet Ören de konuşmasında, kermesi açmaktan duydukları mutluluğu dile getirerek; “Böylesine yardımla ilgili bir konuda bizim de katkımızın olması bizi mutlu ediyor” dedi.
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °