Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Eğitime Destek Platformu’nun İkinci Toplantısı UYUMDER’de Yapıldı; Onların Hayatına Küçük Bir Dokunuş…

Eğitime Destek Platformu’nun İkinci Toplantısı UYUMDER’de Yapıldı; Onların Hayatına Küçük Bir Dokunuş…

ISPARTA 9.04.2021 19:33:00 0
Eğitime Destek Platformu’nun İkinci Toplantısı UYUMDER’de Yapıldı; 
Onların 
Hayatına Küçük
Bir Dokunuş…
Eğitime Destek Platformu Isparta Temsilciliğinin başlattığı ve her ay bir Sivil Toplum Kuruluşu(STK)’nun ev sahipliği yaptığı ‘Toplantılar Dizisi’nin ikincisi Uyuşturucu ile Mücadele Derneği’nin (UYUMDER) ev sahipliğinde Eğirdir Yolu üzerindeki Dernek Merkezi ve Rahalilitasyon ve Hizmet Binasında gerçekleştirildi. Toplantıda, uyuşturucu ile mücadele eden çocukların sorunları ve çözüm yolları görüşüldü.  
 
Eğitime Destek Platformu İl koordinasyon toplantısı Vali Ömer Seymenoğlu’nun katılımlarıyla UYUMDER`in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Geçtiğimiz gün UYUMDER’in Eğirdir Yolu üzerindeki Merkezinde gerçekleştirilen ve saat 16.00’da başlayan programa; Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Büyükçulcu, Müftü Bayram Şahin, Milli Eğitim Müdürü  Ömer Yılmaz, Gençlik Spor İl Müdürü Murat Gevrek, İlçe Belediye Başkanları ve STK başkanları katıldı.
UZUNKÖPRÜ; “BİZ BU
YOLA 6 YIL ÖNCE ÇIKMIŞTIK”
 Toplantıda ilk olarak ev sahibi Uyuşturucu ile Mücadele Derneğinin (UYUMDER) yapmış olduğu çalışmalar sinevizyon olarak gösterildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan UYUMDER Başkanı İbrahim Uzunköprü; “Öncelikle düzenlemiş olduğumuz bu toplantımıza katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum.  Biz bu işe çocuklarımızdan dolayı Yaşar Erbil arkadaşımla 6 yıl önce çıktık ve derneğimizin ilk temellerini attık. Yedişehitler Mahallesinde bir bodrum katta başladığımız bu çalışmamızı daha sonra Belediyemizin destekleriyle Gölcük’te Belediyeye ait tesislerde sürdürdük. Vali Vahdettin Özkan döneminde konu Valiliğe intikal etti ve şuanda içinde bulunduğumuz merkezin yapımına başladık. Buranın yapımında Vahdettin valimizin yanı sıra geçen dönem ilimizde valilik yapan Şehmus Günaydın valimizin de emekleri var.

“MERKEZİMİZDE 30 KİŞİ
REHABİLİTE EDİLMEKTEDİR”
Sayın Valimiz Ömer Seymenoğlu’nun da destekleri hali hazırda devam etmektedir. Bugüne kadar 300 kişiyi burada tedavi ettirdik ve büyük çoğunluğunu uyuşturucudan kurtardık. Şuanda merkezimizde yaşları 18 ila 35 arasında değişen 30 kişi uyuşturucu ile mücadele etmektedir. İnşaallah, biz bunların hepsini bu illetten kurtaracağız. Buna tüm yüreğimizle inanıyoruz” dedi.
AKÇİL; “EV SAHİPLİĞİNDEN DOLAYI
UYUMDER’E TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Daha sonra kürsüye toplantıları düzenleyen Eğitime Destek Platformu İl Temsilcisi Abdurraman Akçil geldi. Akçil de konuşmasında; “Platformumuzun bu yıl yönetim kadrosunu artırdık ve güçlendirdik. Bu doğrultuda UYUMDER Derneğimizi de platformumuza aldık. Neticede burada da bir eğitim verilmektedir. Burada uyuşturucuyla mücadele eden gençlerimiz rehabilite edilmektedir. KADEM’in ev sahipliğinde başladığımız aylık koordinasyon toplantılarımızın ikincisini bugün burada UYUMDER Derneğimizin ev sahipliğinde gerçekleştirmekteyiz. Ben, bu ev sahipliklerinden dolayı UYUMDER Başkanımız İbrahim Uzunköprü ve Yaşar Erbil hocama teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

VALİ SEYMENOĞLU; “UYUMDER SON
DERECE ÖNEMLİ BİR HİZMETİ İFA EDİYOR”
Vali Ömer Seymenoğlu, söz konusu toplantıda yaptığı konuşmada, zaman buldukça Sivil Toplum Kuruluşlarının toplantılarına katılmaya gayret gösterdiğini belirterek; “Bugün burada çok önemli bir iş yapan veya hizmet eden bir Sivil Toplum Kuruluşunun yani UYUMDER’in toplantısında sizlerle birlikteyiz. Bilindiği gibi, uyuşturucu olayı son yıllarda kullanım sayıları iyice artan bir toplum belası. Toplum olarak bu illetten bir an önce kurtulmak için çaba gösteriyoruz. UYUMDER’deki arkadaşlar da bu noktadan yola çıkmışlar ve son derece önemli yol kat ederek derneğin hizmetlerini bugünkü duruma getirmişler. Kendilerine teşekkür ediyorum.

“BU ÇOCUKLARI REHABİLİTE ETMEK
VE EĞİTMEK KOLAY BİR İŞ DEĞİL”
Bu için son derece zor olduğunu biliyorum. Zira, bu iş gönüllülük esasına göre yürütülen bir iş. Bu işi büyük kılan sebep her işi kendilerinin yapması. Bakın burada ben geldiğimde biraz dolaştım. Burada hobi bahçeleri var, hayvan besleme bölümleri var. Buralarda uyuşturucu ile mücadele eden çocuklarımız eğitim görüyorlar. Kendilerini hayata hazırlıyorlar.

“UYUMDER BİR ADIM ÖNDE”
Buradan şunu söylemek isterim ki, diğer STK’lar alınmasınlar. UYUMDER ildeki en faydalı STK’ların başında gelmektedir. Yani UYUMDER diğer STK’lara göre bir adım öndedir. Bu çocukları burada rehabilite etmek, ardından eğitmek öyle kolay bir iş değildir. Derneğimizin faaliyetlerini daha iyi noktalara götürmesi için devlet olarak biz ve STK temsilcileri olarak sizler de yardımcı olursanız bu iş daha iyi yürütülecektir. Ben UYUMDER yöneticilerimize sayın Başkan İbrahim beye, Başkan Yardımcısı Yaşar beye emeklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

GENÇLERDEN
MİSAFİRLERE
BÜYÜK SÜRPRİZ!
Programın sonunda ise Merkezde kalan uyuşturucu ile mücadele eden gençlerin yer aldığı Mehteran Takımı tarafından misafirlere Mehter Marşlarından oluşan mini bir konser verildi. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °