Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Eğitime Destek Platformu Isparta Temsilcisi Abdurrahman Akçil’den; Miraç Kandili Mesajı

Eğitime Destek Platformu Isparta Temsilcisi Abdurrahman Akçil’den; Miraç Kandili Mesajı

ISPARTA 10.03.2021 11:15:00 0
Eğitime Destek Platformu Isparta Temsilcisi Abdurrahman Akçil’den; 
Miraç Kandili
Mesajı
Eğitime Destek Platformu Isparta İl Temsilcisi Abdurrahman Akçil, bu akşam idrak edeceğimiz Miraç Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Akçil mesajında, tüm İslam aleminin Miraç Kandili'ni kutlayarak, yeryüzünde barışın ve adaletin sağlanması için insanlığa büyük görevler düştüğünü söyledi.
 
Eğitime Destek Platformu Isparta İl Temsilcisi Abdurrahman Akçil, alemlere rahmet olarak gönderilen yüce peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)’in en büyük mucizelerinden birinin miraç olduğunu belirterek, mesajında şunları söyledi; “Peygamberimiz bu ilahi yükseliş ile en yüce mertebeye ulaşmakla kalmamış, aynı zamanda ruhumuzu arındıracak, yolumuzu aydınlatacak ilahi sırra vakıf olmuştur. Miraç yükseliştir; sevgiye ve kardeşliğe yöneliştir.
 
Miraç, bize en sıkıldığımız ve bunaldığımız zamanlarda bir çıkış yolunun olabileceğini ve bu noktada yaratıcının yardımını esirgemeyeceğini gösteren önemli bir olaydır. Sorunların gittikçe ağırlaştığı, savaşların hız kesmediği ve çözüm çabalarının çoğunlukla sonuçsuz kaldığı bir zaman dilimine şahitlik ediyor olmakla birlikte maruftan yana olan dünyadaki bütün insanların gayretlerini artırarak devam ettirmeleri zarureti bugün her zamankinden daha fazladır.
 
Biz biliyoruz ki, yanlışlıklar, haksızlıklar, zulümler kalıcı değildir ve ilelebet devam edemez. Doğrular arttıkça yanlışlar, adalet arttıkça haksızlıklar ve merhamet arttıkça da zulümler azalacaktır. Bütün peygamberlerin hayatı ve mücadelesi bu anlamda bütün insanlığa örnektir. Bize düşen görev de ümitsizliğe kapılmadan her zaman insanlığın huzuru için hak ve adalet yolunda çalışmaya devam etmektir. Ispartalıların ve tüm İslam amelinin Miraç Kandilini kutluyor, bütün insanlık için barış ve huzur diliyorum” dedi.
 

Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °