Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Hüseyin Arslan’dan, Öğretmenler Günü Mesajı

Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Hüseyin Arslan’dan, Öğretmenler Günü Mesajı

ISPARTA 24.11.2020 08:10:00 0
Eğitim Bir – Sen Isparta Şube Başkanı Hüseyin Arslan’dan, 
Öğretmenler 
Günü Mesajı
Eğitim Bir – Sen Isparta 1 Nolu Şubesi Başkanı Hüseyin Arslan, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
 
Mesajına; ‘Değerli Meslektaşlarım’ diyerek başlayan Başkan Arslan mesajında şu ifadeleri kullandı; “İncelik, anlayış, sevgi, fedakarlık, sabır gerektiren öğretmenlik, ülkemiz ve milletimiz için sadece önemli değil, iddialarımız için de hayati ölçüde değerli bir meslek ve sanattır. Çünkü onlar ruhumuzun işçisi, geleceğimizin de mimarlarıdır.
 
Eğitim, hayatta başarılı olmanın, öğretmenin ise eğitimde başarıyı yakalamanın temel unsurudur. Merkezinden öğretmeni çıkaran eğitim sistemleri ile başarının yakalanamayacağı aşikardır. Her sistem ancak öğretmeni kadar başarılıdır. Bütün varlığı ilimle tanımlayan, bilenle bilmeyeni bir tutmayan, okumayı, beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi, nerede olursa olsun hikmeti aramayı, alimlere hürmeti emreden bir medeniyetin mensupları olarak, tarih boyunca olduğu gibi bugün de öğretmenlerimize hak ettiği değeri vermeliyiz.
 
Öğretmenlik, ülke ve millet için son derece önemli bir unsurdur. İncelik, anlayış, sevgi, fedakarlık, sabır gerektiren öğretmenlik, ülkemiz ve milletimiz için sadece önemli değil, iddialarımız için de hayati ölçüde değerli bir meslek ve sanattır. Çünkü onlar ruhumuzun işçisi, geleceğimizin de mimarlarıdır. Öğretmenlerimiz, geleceği emanet edeceğimiz çocuklarımızın zihin dünyalarını şekillendirmek gibi kıymetli olduğu kadar mesuliyet gerektiren ağır, ince bir sanatı icra etmektedir. Öğrenciler, hayata adım attıkları ilk evrede, bilgi, düşünce, eleştirme ve anlayış temelleri öğretmenler tarafından atılmaktadır.
 
Devleti ve milletiyle birlikte güçlü Türkiye'yi inşa etmek, eğitim meşalesini hiç söndürmeden elden ele ve nesiller boyu taşımakla mümkündür. Yetişmiş insanlarının öncülüğünde yolu ilimle aydınlanan bir milletin medeniyet yürüyüşü sekteye uğramaz, engellenemez. Hiç kuşku yok ki milli ve manevi değerlerine bağlı, erdemli nesiller, idealist öğretmenler elinde yetişecektir” dedi.
 

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °