Bugün, 16 Nisan 2024 Salı

EĞİRDİR’LİLER İZMİR’DE TOPLANDI

EĞİRDİR’LİLER İZMİR’DE TOPLANDI

ISPARTA 10.12.2018 07:30:00 0
EĞİRDİR’LİLER İZMİR’DE TOPLANDI
Eğirdir Gölü  dünden bu güne gerek su hacmi ve gerek su yüzeyi ve gerekse de su kalitesi yönünden ciddi sorunlarla karşı karşıya  kaldığı  geçtiğimiz aydan bu yana  gerek yerel medyanın gerekse ulusal medyanın gündeminde yer almaktadır.
 İzmir’de  yaşayan Eğirdirliler , Eğirdir  sevdalıları, Eğirdir Gölü’nün sorunlarını ve  bilen çözüm yollarının uygulanması için neler yapılması gerektiği konusunda  İzmir Karşıyaka’da   toplantı düzenlediler.. Sabah kahvaltısıyla başlayan toplantı önemli sayıdaki  katılımcılarla 4 saat aşan bir süre devam etti. Bu heyecanlı ve istekli  geçen  toplantıda, Akademisyen Erol KESİCİ Eğirdir Gölü’nün sorunlarının nedenlerini ve neler yapılması konusunda açıklamalarda bulundu.. Toplantıya katılan çok sayıdaki Eğirdir’liler bu konuda neler yapılması gerektiği konusunda görüşlerini dile getirdiler. Toplantı da Erol KESİCİ’nin bilim danışmanlığında Mehmet BAYSAL , Nejla Özbaş GÜNGÖR, Sadık GÜL, Osman YAŞAR , Yıldırım Mahmut BAYSAL, Sezen GÜL ve Cüneyt TUNCAY dan  oluşan İzmir Dayanışma  Grubu oluşturulmuştur. Bu tür grubun diğer illerimiz de de kurularak birlikte  bilinçli bir şekilde hareket edilmesi önerildi.
 
  Herkesin Eğirdir de bu yıl yaşanan gölün sorunları ile ilgili olarak   heyecan ve istekli olmaları  çok önemliydi. Bu toplantıdan; Yaşadığımız yere sahip çıkarsak, kendimize de sahip çıkmış oluruz. Değiştirir ve güzelleştirirsek, kendimizi  de değiştirir, güzelleştiririz. Eğirdir’in her şeyden önce bedeni ve ruhu orada olan insanlarının sevgisine –korumasına benimsemesine ihtiyacı var.  Bu güzel doğa , kültür ve tarih kentinin bizlere emanet olduğu ve gelecek kuşaklara en iyi şekilde bırakılması için bu günden sözümüz olsun.. Yasaların doğrultusunda yetkililerden bilinen çözümlere bir an önce başlatmaları,  gölün su bütçesinin korunması, gölün su kalitesinin  iyileştirilmesi ve EĞİRDİR ÖZEL HÜKÜMLERİNDE belirtilen hükümlerin mutlak koşulla uygulanması olmalıdır, dileklerinde bulundular...

Anahtar Kelimeler: toplandı izmirde eğirdirliler
Salı 22.7 ° / 9.1 °
Çarşamba 19.9 ° / 8.4 °
Perşembe 19.9 ° / 7.1 °