Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Eğirdir HEM – İşkur İşbirliği; Hem Covid – 19 İle Mücadeleye Katkı Sağlıyorlar Hem Para Kazanıyorlar

Eğirdir HEM – İşkur İşbirliği; Hem Covid – 19 İle Mücadeleye Katkı Sağlıyorlar Hem Para Kazanıyorlar

ISPARTA 20.02.2021 05:09:00 0
Eğirdir HEM – İşkur İşbirliği; 
Hem Covid – 19 İle 
Mücadeleye Katkı 
Sağlıyorlar Hem 
Para Kazanıyorlar
İşkur Isparta İl Müdürlüğü ile Eğirdir Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen kursa katılan 20 kursiyer diktikleri maskelerle hem Covid – 19 ile mücadeleye katkı veriyorlar hem de günlük 35 lira harçlık kazanıyorlar.
 
İŞKUR DESTEKLİ MASKE
DİKİM KURSU AÇILDI
Isparta Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ile Eğirdir Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Özel Politika gerektiren gruplara yönelik olarak düzenlenen “Ev Tekstili Ürünleri” Hazırlama Elemanı kursunun ilk gününde İşkur İl Müdürü Mustafa Höke, Eğirdir HEM Müdürü kursiyerlerle buluştu.
MÜDÜR HÖKE; NİTELİKLİ PERSONEL YETİŞTİRME KONUSUNDA KURUM OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVİ YAPMAYA HAZIRIZ”
İŞKUR İl Müdürümüz Mustafa Höke, ziyarette kursiyerlere yaptığı konuşmada; kurum olarak her zaman yanlarında olduklarını, nitelikli personel yetiştirme konusunda Kurum olarak üzerlerine düşen görevi yapmaya hazır olduklarını belirterek tüm kursiyerlere başarılar diledi.
“KURSA KATILAN 20 KURSİYERE
GÜNLÜK 35 TL HARÇLIK”
Şuanda maske dikimi yapıyorlar, bir kursiyer yaklaşık bin maske dikecek. Üretilen maskeler askeriyeye satılıyor, kursiyerler para kazanıyor. Daha sonra farklı tekstil ürünleri dikimi yapılacak. Belediye, kaymakamlık ve halk eğitime tahsis ettiği  satış t-yerinde bu ürünler satışa sunulacak. 20 kursiyerin katıldığı kurs 93 gün sürecek ve biz de İŞKUR olarak Kursiyerlere günlük 35 TL haçlık ödeyeceğiz” dedi.
“AMACIMIZ HALKIMIZA
HİZMET ETMEK”
Kursiyerlerimiz çok istekli. Burada yeni nitelikler kazanıyorlar. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tekrar her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Amacımız halkımıza hizmet etmek ve niteliklerini artırarak istihdama katkı sağlamaktır. Bu çalışmaları yaparken salgın hastalıkla ilgili kurallara uyuluyor. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyuluyor. Kursiyerler seyreltilerek çalışmalarını yürütüyorlar. Diğer ilçelerimize örnek olacak bir çalışma.  
“SALGIN DÖNEMİNDE BU
KURS BİZİM İÇİN ÇOK İYİ GELDİ”
Kursiyerler de konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada; “Bu kursa katılmaktan ve burada çalışmaktan çok mutluyuz. Hem iş öğreniyoruz hem de günlük ücret alıyoruz. Öğretmenimiz sayesinde her türlü maske dikimini ve diğer işlerimizi yapıyoruz. Bu salgın döneminde bizim için çok iyi oldu. Destekleri için İŞKUR’a, Eğirdir Kaymakamlığına, Eğirdir Belediyesine ve Eğirdir Halk Eğitim Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °