Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Eğirdir Gölünde Mavi Yolculuk Başladı

Eğirdir Gölünde Mavi Yolculuk Başladı

ISPARTA 25.06.2020 04:43:00 0
Eğirdir Gölünde 
Mavi Yolculuk 
Başladı
Türkiye’nin en tatlı su gölü Eğirdir Gölünde her sene olduğu gibi bu yılda Mavi Yolculuk turları başladı. Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK’ün projesi olan elektrikli teknenin belediye tarafından yapılarak hizmete başlamasından sonra Akdeniz Bölgesinde büyük rağbet uyandırdı. Turlar için Eğirdir’e gelen Akdeniz Bölgesi sakinleri adeta sıraya giriyor.
 
Yaz kış Eğirdir Gölünde tur atan vatandaşlar Eğirdir Gölüne bir kere daha hayranlıklarını saklayamadılar. Eğirdir Gölü Türkiye’mizde en büyük kerevit üretimi yapılan ve % 90’ından fazlası dış ülkelere ihracat edilen, sazan balığı, göl levreği, çıkmaktadır.
 
Eğirdir denince aklımıza elma gelmektedir Türkiye’nin 610 bin ton elması birinci sırada üretim yapan Eğirdir gerek dış gerekse iç pazarlarda elmalarını satmaktadır. Bilhassa Ortadoğu ve Rusya’ya ihraç edilen Eğirdir elması Eğirdir’e büyük ekonomik katkı sağlamaktadır.
 
10300 merkez nüfusu olan Eğirdir yaz aylarında 100 bin nüfus çıkmaktadır. Isparta’nın Turizm İlçesi olan Eğirdir Gölüne yeni Belediye Başkanı Veli GÖK’ün katkıları ile Eğirdir Gölü Sıfır atık standartlarına uygun elektrikli tekneyi hizmete soktu. Her sene yapılmakta olan Triatlon yarışları bu sene koronavirüs salgını nedeni ile yapılmayabilir.

Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °