Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Eğirdir Gölü bizim değil, gelecek kuşakların

Eğirdir Gölü bizim değil, gelecek kuşakların

ISPARTA 6.04.2018 07:24:00 0
Eğirdir Gölü bizim değil, gelecek kuşakların
İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Eğirdir Gölü’nü gelecek kuşaklara aktarabilmek adına gözbebeğimiz gibi korumamız gerektiğini ifade ederek, “Gelecek kuşakların bizlere lanet okumamaları için üzerimize düşen sorumluluğu hissetmeli ve çalışmalarımızı yapmalıyız. Sivrisinek konusunda tüm kurumlar koordineli çalışmalı” dedi.
 
İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Gelendost bölgesindeki sivrisinek sorununun genel görüşmesi sırasında söz alarak görüşlerini aktardı. Eğirdir Gölü’nün bizim gölümüz olmadığını ifade eden Bolat, “Gözbebeğimiz gibi korumamız ve hassasiyet göstermemiz gerekir. Yarın çocuklarımıza, torunlarımıza Fevzi beyin verdiği örnek gibi ejderha dolu bir göl, 8 gözlü kurbağaların yaşadığı göl ya da 2 metre uzunluğu olan örümcekler ya da farklı hayvan türleriyle beslenen bir göl bırakmak istemiyorsak çevresel, insani, tarımsal ya da hayvansal faktörler bunun nasıl önlemini almak istiyorsak tüm kamu kurum ve kuruluşlarla çözüm bulmalıyız. 
BİZ DOĞAYI ÇOK HOYRATÇA KULLANIYORUZ
Gelecek kuşakların bizlere lanet okumamaları için üzerimize düşen sorumluluğu hissetmeli ve çalışmalarımızı yapmalıyız. Taşın altına elimizi değil tamamen gövdemizi koymamız gerekiyor. 3018’lerde yaşayan gençlerimiz, kuşaklarımız 2018 Nisan ayında il genel meclisinde böyle bir toplantı yapıldı, tüm il genel meclisi üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları bizim yetki alanımızda değil ya da kanunlar, yönetmelikler buna müsaade etmiyor, biz buna bir şey yapamayız diye bir çalışma ortaya koydular derlerse bu bizim ayıbımız olur. Dolayısıyla o ayıbı bizden sonra gelecek nesillere yaşatmamak adına tüm kurumlarla koordineli şekilde çalışma yapılmalı. Biz doğayı çok hoyratça kullanıyoruz. Bugün sivrisinek gibi yaban domuzlarıyla mücadele ediyoruz. Orman bakanlığı tarafından bu mücadelede helikopterlerle tilki salınıyor. Dağlarda yaşayan çobanlarımız tilkileri vuruyordu. Onlar vurulunca domuzlar çoğalıyordu. Doğanın dengesini kendi elimizle bozuluyor. Şimdi tüm köylerde domuzlar için sürek avı yapıyoruz. Burada da eğer bunun önlemini larva döneminde ilaçlama ya da kurbağa ile alabiliyorsak bunun önlemini almalıyız. Hangi kurum ve kuruluş yapması gerekiyorsa koordineli şekilde diğer kurumlarla yazışmalarını yaparak bunu yapmalı. Şimdiden önlemi alınmalı” şeklinde konuştu.GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °