Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Eğirdir’de Üniversite Öğrencileri; TÜBİTAK Projesinde Ön Değerlendirmeyi Geçti

Eğirdir’de Üniversite Öğrencileri; TÜBİTAK Projesinde Ön Değerlendirmeyi Geçti

ISPARTA 21.06.2019 06:59:00 0
Eğirdir’de Üniversite Öğrencileri; 
TÜBİTAK Projesinde Ön 
Değerlendirmeyi Geçti
Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Yaşlı Bakım Programı öğrencilerinden Sümeyye Yılmaz ve Sinem Yıldız’ın Sağlık Bakım Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Faruk Yaşar Gürdal’ın danışmanlığında hazırlanan TÜBİTAK 2242- Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında ön değerlendirmeyi geçerek Konya Necmettin Erbakan Üniversitesinde gerçekleştirilecek olan Bölge Sergisine katılmaya hak kazandı.
Kazanılan başarı ile ilgili konuşan Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Deniz TÜRKÖZ ALTUĞ “Öğrencilerimiz bir çok üniversiteden ve diğer fakültelerden bir çok öğrencinin ciddi derecede çaba sarf ederek hazırlamış olduğu TÜBİTAK projelerinde ön elemeyi geçerek Üniversitemizi ve ilçemizi Konya’da üniversiteler arası bir kategoride temsil etmeye hak kazandılar, inşallah bölgede de başarılı olup Türkiye finalinde de okulumuzu temsil edecekler, emeği geçen başta hocamız Öğr.Gör Faruk Yaşar Gürdal olmak üzere öğrencilerimiz Sümeyye Yılmaz ve Sinem Yıldız’ı tebrik ediyorum” dedi.
Proje hakkında bilgi veren Sağlık Bakım Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Faruk Yaşar Gürdal ise kazanılan başarıdan mutlu olduklarını belirtirken “ Akıllı şehirler ve Ulaşım kategorisinde; Engellilik ve Yaşam proje engelli vatandaşlarımızın aktif hayat içerisindeki yerlerini düşünerek bir örneklem üzerinden Engelliye uygun olmayan yerlerin tespiti ve çözüm önerileri ile ilgili bir içerikten oluşmaktadır, öğrencilerim ile birlikte iyi çalışmalar yapıyoruz, şimdi asıl sorumluluk öğrencilerimizde Konya’da bizleri en iyi şekilde temsil ederek ödülü okulumuza kazandırmalarını umut ediyorum  ”dedi.
Öğrencilerden Sümeyye Yılmaz ve Sinem Yıldız ise yaptıkları açıklamada Projenin diğer elemeleri de geçerek başarılı bir sonuç ile Eğirdir’e dönmek için ellerinden geleni yapacaklarını bildirirken , heyecanlı ve mutlu olduklarını belirttiler.
TÜBİTAK 2242- Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları 24-26 Haziran tarihlerinde Konya Necmettin Erbakan Üniversitesinde gerçekleştirilecek olan sergi sunumları ve elemeler ile sonuçlanacak.
 

Perşembe 19.9 ° / 7.1 °
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °