Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

DUAM KABUL OLMUYOR!

DUAM KABUL OLMUYOR!

ISPARTA 26.05.2020 05:02:00 0
DUAM KABUL OLMUYOR!
“Niyet ettiklerim olmuyorsa ya hakkım değildir, ya da hakkımda hayırlı değildir.”
Şems-i Tebrizi
DUAM KABUL OLMUYOR!
Dua ediyorum ama duam kabul olmuyor, dediğimiz oluyor. Sizin olmuyor mu? Kesinlikle oluyordur. Hepimiz zaman zaman bu gaflete düşeriz. Allah, ‘Duam kabul olmuyor’ gafleti içinde beni Azrail’le karşı karşıya getirmesin. O an ki, ruhumu teslimiyeti düşünemiyorum. Allah, içten ve samimi olarak yalvaran hiçbir kulunu geri çevirmez.
 
Neden duam kabul olmuyor o zaman? Onda bir hayır vardır. Beklemen gerekmektedir. Sabrettiğin, sevap kazandığın nasıl belli olacak. Duan biraz geç gerçekleşebilir veya o duan hiç gerçekleşmeyebilir. Bunlar senin dua etmene engel olmamalı! Duaya, daha sıkı sıkıya sarılman gerekiyor, demektir. Hem sonra bir de, her şeyi Allah’ta arayacağına, dön bir kendine sor? Neden, duam kabul olmuyor. Allah’ın yüce divanında, ne kadar sızlandın, ne kadar ağladın, ne kadar zaman harcadın.
 
Dua edişim, 2-3 dakika sürüyor, sürmüyor. Ama başka işlere gelince bir hayli zaman harcıyorum. Sonra da, şikâyetçi oluyorum, duam kabul olmuyor, diye! Duaya maddi veya manevi sıkıntı hallerinde sarılırız. İlla başımıza bir bela mı, gelmeli? Amansız bir hastalık, iflas, trafik kazası, sel, deprem ve yangın gibi musibetler mi yaşamalıyız? Nedense hep o sıkıntılı anlarda duaya sarılırız. Geniş zamanda haşa Allah’ı unutmayız ama geniş zamanda dua etmeyi unuturuz. Sıkıntılı anlarda dua etmek insanın en doğal yaptığı şey! Yaşadığımız nice doğal afetlerin ardından Allah’a yönelen, duaya sarılan, ibadet etmeye başlayan birçok insan vardır. Hep o sıkıntılı anı kollarız sanki! Ya o son saniye depremde dua etmeye fırsat bulamadan can versen, ölsen, asıl hayata giderken yani ebedi hayata doğru yolculuğa başlarken veya ahirette, mizanda bu eksiğini nasıl açıklayacaksın?
 
Duanın sonucu değil midir, şu yaşadığım olay! Evde kal, denildi, ona uyuyoruz. Zorunlu çıkmam haricinde hep evdeyim. Sebebi, Korona virüs oldu. Yaşlıların hiç dışarı çıkmaması talimatı var. Henüz dışarı çıkmama kararı yeni alınmıştı. Kapı çalındı. Eşim baktı. Üst kattaki komşumuzun üniversiteli kızı, diyor ki: “Siz yaşlısınız. Zaten yasak var. Marketten tutunda, her türlü ihtiyacınızda beni çağırın, ben halledeyim.” demiş. Duam kabul olmuyor, diyebilir miyim? Hiç duamın karşılığını görmediğim bir zamanı hatırlamıyorum. Her darda kaldığımda, duaya sarılmışımdır ve Yaradan bir kapı açmıştır. En önemlisi de, gerçekleşmeyen işlerim için yaptığım dualarımın sonuçsuz kalmış olmasından dolayı bir vehme kapılmamışımdır. Geçen bir sıkıntı yaşadım. Hemen telefona sarılmamı, gelip beni alıp eve kadar götüreceklerini, söylediler.
 
O an, beni basan sıkıntıdan dolayı biraz panik yaşadım. Az sabırlı olmalıydım. Celallenmemeliydim. 155’i aradım. 5 dakika kadar operatöre bağlanmayı bekledim. Baktım olmuyor, kızdım kapattım. Az daha beklesen ölür müsün? Polis anında imdadına yetişiyor. Gerçekten günümüzde, en çok yardımda yarış edenler polislerimiz. Benim işime gelince, 112’yle işi bir defalığına olsa da, çözdük. Hani polis dedim ya, sanalda yaşanmış bir hikâyeyi birlikte paylaşalım. İşte polisimiz bu! Gurur duyuyorum sizlerle…
“PEYNİRİ GERİ
GÖTÜREBİLİR MİSİNİZ?
70 yaşlarında bir amca sokağa çıkma yasağı olduğu için polis karakolunu telefonla arayarak 2 ekmek, yarım kilo çay, yarım kilo zeytin, küçük bir kutu da peynir istiyor. Emniyet mensubu polisler listeyi alarak markete gidip alışverişi yapıyorlar. Malzemelerin hepsi 64 lira tutuyor. Polisler aldıkları malzemeleri poşete koyup yiyecekleri isteyen adrese gittiklerinde kapıyı yaşlı bir amca ile eşi açıyor. Polisler, ‘Amca eşyalarınızı aldıracak çocuğunuz yok muydu?’ diye sorarlar. Amca da, ‘Bizim hiç çocuğumuz olmadı evladım. Sokağa çıkma yasağı da olunca sizi aradık.
 
Onca işinizin gücünüzün arasında markete gidip istediklerimizi alıp buraya kadar zahmet edip getirdiniz. Allah sizlerden razı olsun.’ diyor. Alınan yiyeceklerin kaç lira tuttuğunu sorunca da, polis memuru elindeki fişi göstererek ’64 lira amca’ diyor. Amca parayı getirmek için içeri giriyor. Çaresizlik içinde bir o odaya bir diğer odaya koşturduktan sonra utançla boynu bükük vaziyette tekrar kapıya çıkıyor. ‘Oğlum, üzgünüm hesabın bu kadar tutacağını hesap edemedim. Bende sadece 40 lira para var. Peyniri geri götürseniz olmaz mı?’ diyor.
 
Polis memurları, ‘Amca sen aylık almıyor musun?’ diye sorunca, ‘Emeklilik aylığı almadığını, 65 yaşı aylığı aldığını, elektrik suyu ödeyince de, 40 lira paralarının kaldığını’ anlatıyor. Duygulana polis memurları, ‘Amca, o 40 lira da sende kalsın. Sizlerde bizim anamız ve babamızsınız. Afiyetle yiyin.’ diyerek oradan ayrılıyorlar.” 64 lira tutan erzak ücretini 30’ar, 30’ar ceplerinden ödeyen polis memurlarımız olduktan sonra korona virüs de neymiş! Ben diyorum ki, bu yaşlılarımızın imdadına yaptıkları duaları yetişti. ‘Duam kabul olmuyor’ demeyin, bakın nasıl kabul oluyor.
 

Anahtar Kelimeler: olmuyor kabul duam
Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °