Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Dostluk istasyonu

Ankara-Afyon arası Hızlı Tren Hattı son sürat devam ediyor. 2.etapta Afyon-Antalya hattı çalışmalarına başlanacak. AK Parti Isparta ve Burdur İl Başkanları, ortak kullanım ve ortak faydalanmayı sağlayacak ortak istasyonda hem fikir.

ISPARTA 18.05.2017 08:06:00 0
Dostluk istasyonu
AK Parti Isparta İl Başkanı Osman Zabun ile Burdur İl Başkanı Süleyman Faki, Hızlı Tren Projesi heyecanını Akdeniz ile paylaştı. Zabun, "Isparta ve Burdur arasında otoyol kalitesinde duble yol yapılıyor. İki şehrin mesafesi 14 km. düşecek. En uygun istasyon bu duble yolun bittiği noktadır" dedi. Faki de "bizim için de en uygun nokta orasıdır" dedi. Türkiye'nin birbirine en yakın 2 kenti Isparta ve Burdur arasındaki yakınlaşma giderek artıyor. Geçmişte birbiriyle rekabet halinde gösterilen Isparta ve Burdur, şimdi birçok projeyi birlikte gerçekleştirme ve el ele büyüme başarısı gösteriyor. Isparta ve Burdur'un birbiriyle olan ilişkisini pekiştiren en önemli proje Dostluk Yolu.
Isparta'nın dağ yolu olarak tanımladığı Gelincik Köyü üzerinden Burdur'a ulaşan yolun otoyol standartlarında duble yol haline getirecek proje için haziran ayında ihaleye çıkalması bekleniyor. İl Özel İdaresi yükümlülüğünde iken Karayolları yol ağına alınan Isparta- Burdur Dostluk Yolu'nun tünel geçişli duble yol ihalesinin Karayolları Antalya Bölge Müdürlüğü'nce haziran ayı içerisinde yapılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Isparta ve Burdur illerinin ortak menfaati açısından önemli olan diğer bir proje de Hızlı Tren Projesi. Ulaştırma Bakanlığı'nın 1.etapta Ankara-Afyonkarahisar, 2.etapta Afyonkarahisar-Antalya arasında gerçekleştireceği Hızlı Tren Hattı için çalışmalara devam ediliyor. 1.etapta inşaat çalışmaları sürdürülürken, 2.etap için projelendirme çalışmaları yürütülüyor. Burdur üzerinden Antalya'ya ulaşacak Hızlı Trenin 2 ilin ortak menfaati ve ortak kullanımı için ortak istasyon konumlandırılacak. Bunun için de uzun zamandır Gümüşgün bölgesi işaret ediliyor.
2 İL BAŞKANI BİRARAYA GELDİ
Ancak AK Parti Isparta ve Burdur İl Başkanlarına göre, Hızlı Tren için ortak istasyon Dostluk Yolu'nun bitiminde konumlandırılmalı. Bu noktadaki istasyon hem Isparta hem de Burdur için daha uygun. Önceki gün biraraya gelen AK Parti Burdur İl Başkanı Süleyman Faki ile Isparta İl Başkanı Osman Zabun'a Hızlı Tren Hattı ortak istasyonunun yeri soruldu. Isparta İl Başkanı Zabun, "Ispartamız açısından son derece önemli. Çalışmaları başladı. Sayın Başbakanımız son Isparta ziyaretinde bu müjdeyi verdi. Hızlı Tren Projesi kapsamında Afyonkarahisar'a kadar olan çalışmalar sürdürülüyor. 2.etapta Afyon-Antalya bağlantısı yapılacak. Çok uzun sürede olmayacağı kanısındayız. Isparta'nın da bu teknolojiden faydalanması açısından bu çalışmalar çok önemli. Şu anda proje çalışması sürdürülüyor. İstasyonunun Gümüşgün ya da daha uygun bir yer olması konusunda çalışmalar sürüyor. Bu konu oturulup, değerlendirilecektir. Isparta-Burdur arasına otoyol kalitesinde duble yol yapılacak. Bu doblu yolun bittiği, kesişme noktası istasyon olarak değerlendirilebilir" diye konuştu.
ORTAK KULLANIMDAN YANAYIZ
Burdur İl Başkanı Süleyman Faki, Isparta İl Başkanı Zabun'un işaret ettiği Askeriye Köyü sınırlarının kendileri açısından da uygun olduğunu söyledi. Hızlı Tren'in biran önce yapılması için uğraştıklarını belirten Faki, "bu projeden Isparta ve Burdur illeri faydalanacaktır. Trenden iki ilin faydalanması için ortak istasyon konusu gündeme getirildi. Bakanlığımız da bu yönde çalışıyor. Sayın İl Başkanımız Osman Zabun'un söylediği duble yolun bittiği bizim Askeriye Köyümüz sınırları içerisinde bir bölge ortak istasyon için uygundur" dedi. Isparta ve Burdur'un bir çok konuda işbirliği içerisinde olması gerektiğini belirten AK Parti İl Başkanı Faki, organize sanayi bölgelerinin birleştirilmesi konusunda da çalışmalar yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Akdeniz Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °