Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Dolu Dolu Müze Olacak

Dolu Dolu Müze Olacak

ISPARTA 4.04.2021 07:33:00 0
Dolu Dolu 
Müze Olacak
IGC Başkanı Mustafa Baş’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunan ITSO Başkanı Mustafa Tutar,  Etnografya Müzesi’nde kuracakları ticaret ve sanayi müzesi için büyük destek gördüklerini ve olumlu görüşler aldıklarını kaydederek çok sayıda eserin kendilerine teslim edildiğini söyledi.
 
Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına seçilen Mustafa  Baş’a ziyaretler devam ediyor. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tutar’da IGC Başkanı Baş’ı ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş’ı Nokta Gazetesindeki ofisinde ziyaret eden ITSO Başkanı Mustafa Tutar’ın ziyaretinde  ITSO Meclis Başkanı Osman Şahlan, Genel Sekreter Nihal İspir, ITSO Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Kabalak, Kadir Özkan, Mustafa Küçükyaman, Ahmet Öztürk ve İbrahim Güler’in yanı sıra IGC Genel Sekreteri Selçuk Öcal ve eski Cemiyet Başkanlarından Duayen Gazeteci Nasuh Özkan’da hazır bulundu.
MÜZE İÇİN ESERLER
GELMEYE BAŞLADI
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası(ITSO), Isparta Belediyesi işbirliğinde Etnografya Müzesi’nde kuracağı ticaret ve sanayi müzesi için üyelerinden büyük destek gördüklerini ifade eden ITSO Başkanı Mustafa Tutar, “Isparta’nın iş hayatında kullandığı tarihi değere sahip makineekipman, eşya, evrak ve belgeler müzede sergilenecek, hediye edenlerin isimleri yazılacak” dedi.
Belediye ile işbirliğinde Etnografya Müzesi’nde 350 m2 kapalı alanda kurulacak olan Sanayi ve Ticaret Müzesi için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Tutar,  “Ticaret Müzesi’nde Isparta’nın ekonomik hayatına ilişkin önemli eserler sergilenecek. Bize emanet edilen eserleri tutanak karşılığında teslim alıyoruz. Bize teslim edilen eserler arasında çok ilginç eserler bulunuyor. Müze için teslim edilen eserler arasında çok güzel yel değirmeni bile bulunuyor ” dedi.
PANDEMİ DÖNEMİNDE
ZİYARETLERE BÜYÜK
ÖNEM VERİYORUZ
ITSO Başkanı Mustafa Tutar, pandemi döneminde yönetim olarak üyeleri ziyaretlere büyük önem verdiklerini belirterek, “Üyelerimizin sorunlarını dinliyoruz” dedi.
ISPARTA’DAN İLK ÜÇ AYDA 101
MİLYON DOLARLIK İHRACAT
GERÇEKLEŞTİRDİK
Isparta’dan bu yılın ilk üç aylık döneminde 101 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini ifade eden ITSO Başkanı Mustafa Tutar, “500 milyon dolarlık hedefimize adım adım yaklaşıyoruz. Bu yıl 400 milyon doları yakalayacağımızı ümit ediyorum” dedi. Türkiye’nin Mart ayı ihracat rakamlarının rekor düzeyde arttığına dikkat çeken Tutar, “Isparta’da Mart ayı ihracat miktarı 39.110.890 $ olarak gerçekleşti. 2020 yılının aynı dönemine göre %111 oranında artış yaşanmıştır. Mart ayında en çok ihracatı olan ilk 5 sektör; makine ve aksamları, madencilik ürünleri, yaş meyve sebze, çimento cam seramik ve orman ürünleri, tekstil ve hammaddeleri sektörlerinde gerçekleşmiştir.
Isparta’nın bu yılın ilk 3 ayındaki ihracat rakamlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60,3 oranında arttığına dikkat çeken Tutar, bu durumun son derece sevindirici gelişme olduğunu vurguladı.
SEÇİMLER ÖNÜMÜZDEKİ
YIL NİSAN AYINDA….
ITSO seçimlerinin normal takvime göre önümüzdeki yıl Nisan ve Mayıs ayında gerçekleştirileceğini kaydeden Tutar, “Seçim dönemimiz normal şartlarda o zaman yapacağız.  Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda 17 komite ve 46 meclis üyemiz bulunuyor. 3900 aktif üye var” dedi.
“ZİYARETİNİZ İÇİN
TEŞEKKÜRLER”
Bu arada ITSO heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Baş’da, yeni yönetim olarak öncelikli hedeflerinin basın camiasına mekan kazandırmak olduğunu belirterek, “Bu konuda sizlerden de destek bekliyoruz. Belediye Başkanımızın mekan konusunda bizlere gereken desteği vereceğine gönülden inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler: olacak dolum?ze dolu
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °