Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Doğru diyet ve sağlıklı beslenme için yeni formül FORMULA

Doğru diyet ve sağlıklı beslenme için yeni formül FORMULA

ISPARTA 16.11.2018 08:47:00 0
Doğru diyet ve sağlıklı beslenme için yeni formül FORMULA
Sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda Isparta’da ilk olan diyet mutfak hizmetini Ispartalılarla buluşturan  Formula Sağlıklı Beslenme Danışmanlığı ve Diyet Mutfağı kilo vermek isteyen fakat başaramayan Ispartalılara günlük 6 öğün şeklinde hazırlanan yemekleri evlere servis ediyor. Üniversiteden mezun olduktan sonra İstanbul’da iki diyet mutfağında 4 yıl kadar çalıştığını belirten Diyetisyen Dilara Saraç, aç kalarak yada lezzetsiz yiyeceklerle kilo verilir anlayışının doğru olmadığını belirterek “anne yemekleri ile tatsız, tuzsuz olmayan sağlıklı pişirilmiş lezzetli yemekler sunuyoruz” dedi. Formula’nın diyet mutfağında yemekler Dilara Saraç’ın tarifleri ile annesi Sevda Saraç tarafından hazırlanıyor.
 
Çağın hastalığı olarak görülen obezitenin yanında birçok insanın problemlerinden biri fazla kilolar. Bu nedenle sabah programlarının ana haber bültenlerinin bir kısmını diyet formülleri oluşturuyor. Fakat her uzman aynı şeyi söylüyor, diyet kişiye özeldir. Bunun yanında birde diyetisyene gitmesine rağmen kilo veremediğinden yada verilen diyet listelerini uygulayamadığından şikayetçi olanlar var. Tüm bu sorunlar karşı büyükşehirlerde giderek yaygınlaşan diyet mutfak hizmeti Isparta’da sunulmaya başlandı.
Ispartalılara hem diyetisyen hizmeti hem de diyet mutfak hizmeti vermek için hizmete açılan Formula Sağlıklı Beslenme Danışmanlığı ve Diyet Mutfağı isteyen müşterilerine günlük olarak hazırlanan diyet menüleri evlerine kadar ulaştırarak kilo verme sorununu ortadan kaldırıyor. Diyetisyen Dilara Saraç tarafından açılan merkez kilo vermek isteyenlerin yanı sıra, sporcu beslenmesi, gebe beslemesi, kilo alma ve detoks gibi hizmetleri de veriyor.
DİYETE UYUM SAĞLAMA SORUNU ORTADAN KALKIYOR
Diyet mutfak hizmetini Diyetisyen Dilara Saraç ile konuştuk. Formula Sağlıklı Beslenme Danışmanlığı Merkezi hakkında bilgi veren Diyetisyen Dilara Saraç sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda Isparta’da bir ilk olan uygulamayı hayata geçirdiklerini söyleyerek “diyette en önemli şeylerden biri diyete uyum sağlamak. Maalesef kilo vermek isteyen birçok kişi bir motivasyon ile diyete başlayıp, bunu günlük iş hayatı, kendine özel yemek hazırlamanın zorluğu gibi nedenlerle bırakmak zorunda kalıyor. Bizim amacımız bu sorunu ortadan kaldırmak. Bunun içinde mutfağımızda kişiye diyet listesindeki yiyeceklerini biz kendimiz hazırlıyoruz. Kişiyi kendine özel yapacağı yiyecekler için harcayacağı zahmetten, zamandan kurtarıyoruz” dedi.
İNTERNETTEN TARİF BAKARAK DİYET MUTFAK OLUŞTURULMAZ
Diyete uyum sağlanın sadece diyet listesi vererek yapılamadığını belirten Saraç, “insanlar ellerine verilen diyet listesini harfiyen uygulamakta sıkıntı yaşıyor. Örneğin listede ara öğün için iki kuru kayısı yazıyor, fakat diyet yapan kişi o an bunu bulamadığından bir ayva şeklinde değiştirebiliyor. Yada akşam yemeği için 5 adet köfte yazıyor. Yağlı kıyma ile bunu yaptığında diyet bozuluyor. Diyet mutfak sayesinde kişiye üç ana öğün, üç ara öğün şeklinde yiyeceklerini kutulara hazırlayarak gönderiyoruz. Kişi kutusundan çıkanları yiyerek diyete daha kolay uyum sağlayabiliyor. Böylece kişi için aylık 4 kilo vermesini istiyorsak bunu kolay sağlayabiliyoruz” diye konuştu.  
Diyetisyen Dilara Saraç Üniversiteden mezun olduktan sonra İstanbul’da iki ayrı diyet mutfağında 4 yıl kadar çalıştığını söyleyerek “yani işi bende mutfakta öğrendim. Diyet mutfak internetten tarif bakarak hazırlanabilecek bir şey değil. Mutlaka bir uzmanlık gerektiriyor. Biz mutfağımızda tamamen doğal malzemelerden ekmeğine kadar köy unu kullanarak kendimiz üretiyoruz” ifadelerine yer verdi.
ENDÜSTRİYEL DEĞİL ANNE MUTFAĞI
Diyet için hazırlanan yemeklerin toplumda tatsız, tuzsuz yemekler olacağı şeklinde kanı bulunduğunu bildiren Saraç, “diyet mutfakta yemekler yağsız, tuzsuz olacak kanısı doğru değil. Biz tatsız, tuzsuz olmayan her şeyin kıvamında olacağı, sağlıklı yöntemle pişirilmiş lezzetli gıdalar hazırlıyoruz. Hazırladığımız yemekler kesinlikle endüstriyel bir mutfak mantığı ile hazırlanmıyor. Annemle birlikte hazırlıyoruz. Yani bir anlamda anne mutfağının fit hali diyebiliriz” dedi.
Kendini geliştirmek için alanına ilişkin gelişmeleri yakından takip eden Dilara Saraç, halen Bilgi Üniversitesinde sporcu beslenmesi üzerine yüksek lisans yapıyor. Saraç, “öğrenciliğin bitmesi öğrenmenin bitmesi demek değildir. Alanınızdaki gelişmelerden koptuğunuz anda geri kalırsınız” diye konuştu.  

Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °