Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Doğaya uygun bir kapı değil!

Doğaya uygun bir kapı değil!

ISPARTA 12.10.2017 07:03:00 0
Doğaya uygun bir kapı değil!
İl Koordinasyon Kurulu toplantısına başkanlık yapan Vali Yardımcısı İsmail Akman, Gölcük Tabiat Parkı’nın girişine inşa edilen kapının doğayla pek uyumlu olmadığını belirtti. Vali Yardımcısı Akman’ın bu konuda haklı olduğunu ifade eden Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürü Rıza Kamil ise, “Ben göreve geldiğim zaman projenin yüzde 99’u tamamlanmıştı. Gördüğüm ilk anda suntadan diye tahmin ettim. Yakından bakınca farklı olduğunu gördüm ve sizin gibi serzenişte bulundum. Fakat projesini aldığım zaman projede de öyle olduğunu gördüm. Yanlış bir uygulama. Doğa, tabiat, doğallık diyoruz ama orası kurumsal kimliğe uygun yapılmamış” şeklinde konuştu.
 
İl Koordinasyon Kurulu’nun önceki gün yapılan toplantısında Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürlüğünün sunumu sırasında Gölcük Tabiat Parkı’nın yeni inşa edilen kapısı gündeme geldi.
KABA BİR BETON YIĞINI OLMUŞ
Konuyu gündeme getiren Vali Yardımcısı İsmail Akman,  “Gölcük Parkı’nın girişine betonarme bir girişi kapısı yapılmış ama içeriyle pek uyumlu olmamış, kaba bir beton yığını olmuş. Keşke ahşaptan yapılsaydı. Doğayla estetiği bağdaşmamış. Öyle yerlerde biraz daha ahşap ağırlıklı olması lazım” dedi.
YANLIŞ BİR UYGULAMA
Bunun üzerine Vali Akman’ın haklı olduğunu dile getiren Doğa Koruma ve Milli Parklar 6'ncı Bölge Müdürü Rıza Kamil, “Proje 190 bin liranın üzerindeydi. Ben göreve geldiğim zaman projenin yüzde 99’u tamamlanmıştı. Ben ilk başta suntadan diye tahmin ettim. Yakından bakında farklı olduğunu gördüm ve sizin gibi serzenişte bulundum. Fakat projesini aldığım zaman projede de öyle olduğunu gördüm. Yanlış bir uygulama. Doğa, tabiat, doğallık diyoruz. Orası kurumsal kimliğe uygun yapılmamış. Yüzde 10 civarında olsaydı ihaleyi iptal edecektik ama yüzde 99’u yapılmış” diye konuştu.
GÖLCÜK’TE BU YIL 900 BİN LİRA ÖDENEK VAR
Öte yandan Gölcük Tabiat Parkı’nda 900 bin liralık ödenek bulunduğunu kaydeden Kamil, “Bununla ilgili bir kısım ihale yaptık ve 480 bin lira ödendi. Giriş kapısı yapıldı ve enerji nakil hatlarını yer altına aldık.  Geri kalan paraya da güneş enerjisi ve aydınlatma sistemi gerçekleştireceğiz. Onun ihalesi de ayın 20’sinden önce yapılacak” dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.6 ° / 7.9 °
Cumartesi 23.9 ° / 8.7 °
Pazar 23.4 ° / 7.6 °