Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Doğalgazda abone sayısı 71 bine ulaştı

Doğalgazda abone sayısı 71 bine ulaştı

ISPARTA 19.12.2018 07:20:00 0
Doğalgazda abone sayısı 71 bine ulaştı
Isparta’ya ilk kez 2008 yılının Eylül ayında verilmeye başlanan doğalgaz da abone sayısı 71 bin 95’e ulaştı. Bunlardan 56 bini kombi(bireysel), geriye kalan kısmı da merkezi sistem, apart, işyeri, kamu kurumları, ibadethane ve sivil toplum kuruluşları aboneliklerinden oluşuyor. Yeni doğalgaz verilen Yalvaç’ta bin 14, Keçiborlu’da ise 644 abone bulunuyor. Gönen’in abone sayısı da 888’e çıktı.
 
 
Isparta’ya doğalgaz ilk kez altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından 2008 yılının Eylül ayında verilmişti. Aradan geçen zamanda şehir merkezindeki tüm mahallelere doğalgaz ulaştı. Ayrıca merkezin dışında Yalvaç, Keçiborlu ve Gönen ilçeleri de şuanda doğalgaz kullanıyor.
50 BİN BİREYSEL KONUT ABONESİ VAR
Isparta ve Burdur’un doğalgaz dağıtım şirketi Torosgaz’ın verilerine göre Isparta merkezde şuanda aktif 71 bin 95 doğalgaz abonesi bulunuyor. Bunlardan 56 binini kombi, geriye kalan kısmını da  merkezi sistem, apart, işyeri, kamu kurumları, ibadethane ve sivil toplum kuruluşları abonelikleri oluşturuyor. Geçen yılın verilerine göre merkezde 115 bin konut bulunuyor. 56 bin kombi abonesi olduğu göz önüne alındığında merkezdeki konutlarda doğalgaz kullanımı yaklaşık yüzde 64 seviyelerine ulaşmış durumda.
ABONE SAYISI 80 BİN OLMALIYDI
Torosgaz yetkilileri, Isparta’daki abone sayısının da beklenilen sayıda olmadığını belirterek, emsal şehirlere bakıldığında abone sayısının 80 bin civarında olması gerektiğine işaret ettiler.
PROJE 2 GÜNDE ONAYLANIYOR
Doğalgaz bağlatmak için 15-30 arasında değişen bir süreç olduğunu kaydeden yetkililer, “Torosgaz’da proje 2 gün içinde onaylanıyor. Gaz açma işlemi de randevu ile en geç 5 gün içerisinde gerçekleştiriliyor” dediler.
KEÇİBORLU VE YALVAÇ’TA ABONE SAYISI ARTIYOR
Öte yandan Gönen İlçesi’nin ardından Keçiborlu ve Yalvaç ilçelerinde de doğalgaz kullanımı başladı. Şuanda Keçiborlu’da 644, Yalvaç’ta bin 14 ve Gönen’de 888 doğalgaz abonesi bulunuyor. Yetkililer yıl sonuna kadar Yalvaç’ta bin 800, Keçiborlu’da ise bin aboneye ulaşmayı hedeflediklerini söylediler.
1 M3’Ü 1,47 TL
Isparta’da 1 m3 doğalgazın fiyatı tüm vergiler dahil 1,47 TL’den faturalandırılıyor.
YENİ İMARA AÇILAN YERLERE TALEP DURUMUNDA GAZ VERİLİYOR
Isparta’da vatandaşların ağırlıklı olarak bireysel doğalgaz aboneliğini tercih ettiğini ifade eden yetkililer bunun özel bir nedeninin bulunmadığını söylediler. Isparta’ya ilk kez 10 yıl önce doğalgaz verildiğini hatırlatan Torosgaz yetkilileri, “O dönemde ilk olarak TOKİ, Anadolu Mahallesi, Fatih ve Bahçelievler Mahalleleri’ne doğalgaz verilmişti. Geçen zaman içerisinde şehir merkezindeki tüm mahallelere doğalgaz ulaştı. Yeni yerleşim yerlerine ve yeni imara açılana yerlere talep olması durumunda doğalgaz bağlanıyor. Emre, Vatan, Muzaffer Türkeş gibi bazı mahallelerde imarı tamamlanmış yerler var. Buralarda yollar tamamlandıkça gaz veriliyor. Çünür Yeni Şehir’de doğalgaz altyapısı tamamlandı. 2 yıldır o bölge doğalgaz kullanabiliyor” diye konuştular. GÜLSES GAZETESİ
 

Anahtar Kelimeler: ulaştı bine sayısı abone doğalgazda
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °