Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Doğa için mücadele ettiler… Öldürülmüş halde bulundular…!

Yrd. Doç. Dr. Erol Kesici'nin yazısıdır...

ISPARTA 11.05.2017 06:54:00 0
Doğa için mücadele ettiler… Öldürülmüş halde bulundular…!
YAŞAM ALANLARININ KORUNMASI İÇİN MÜCADELE VEREN DOĞA GİBİ GÜZEL OLAN DOSTLARIMIZ";KATLEDİLDİ... TOPRAĞINIZ, IŞIĞINIZ BOL OLSUN...BAŞIMIZ SAĞ OLSUN....
Mermer ocaklarına karşı yürüttüğü çevreci mücadeleleriyle tanınan ve uzun yıllar siyasetle uğraşan Ali Ulvi Büyüknohutçu ile eşi Aysin Büyüknohutçu, Finike'deki dağ evinde öldürülmüş olarak bulundu.
Olay, kendilerinden haber alamayan Antalya'daki yakınlarının komşularına haber vermesi üzerine, eve giden komşularının Büyüknohutçu çiftini evlerinde kanlar içerisinde bulmasıyla ortaya çıktı. Komşularının ifadesine göre Ali Ulvi Büyüknohutçu'nun evin içinde, eşinin ise balkon kapısında kanlar içinde bulundu.
Büyüknohutçu çiftinin 5 Mayıs günü Ali Baba Çiftliği adını verdikleri çiftliklerinin yakınındaki ormanlık alanda yangın çıkmıştı. Ali Ulvi Büyüknohutçu'nun facebook sayfasında da çiftlikteki yangını söndürdüklerini ve büyük bir facianın eşiğinden döndüklerini paylaşmıştı.
  Yaşadığı Topraklarda ve ülkesinin “para için” yok edilen Yaşam ve Doğal Alanların yağmalanmasına, korkmadan kahramanca mücadele eden; binlerce yıl yaşayan Sedir Ağaçlarının altındaki mermerlerin Abu Dabi Kralı'nın sarayı için yok edilmeine göz yummayan, peynir dilimi gibi kesilen bu ormanların her metrekaresinde çocuklarımızın da torunlarımızın da gelecekleri yok ediliyor….
     Finike'nin portakalı, narı, domatesi yok olacak, insanı yok olacak; Abu Dabi Kralı, Yani bir Arap Şeyhi sarayda oturacak. Batsın o sarayınız!"" diyen, Antalya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi olan ve bölgede faaliyet gösteren mermer ocaklarına karşı yürüttüğü doğa “çıkarlı” çevreci mücadele veren dostlarımız Ali Ulvi Büyüknohutçu ve Sevgili eşi Aysin Büyüknohutçu Dün akşam saatlerinde korkunç bir cinayete kurban gitti.. Cesur bir yaşam savunucusu dostlarımızın onurlu doğa mücadelesini korkmadan, gelecek kuşaklar ve yaşam için hep sürdüreceğiz...Para her şey değildir…Yaşam için birlikte güçlüyüz.
 
TTKD BİLİM DANIŞMANI Yrd. Doç.Dr.Erol KESİCİ

Anahtar Kelimeler:
Salı 22.2 ° / 11 °
Çarşamba 21.7 ° / 11.4 °
Perşembe 20.9 ° / 10.2 °