Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Diz kapağı yukarıda olan Milli Karateci Şehir Hastanesi’nde sağlığına kavuştu

Diz kapağı yukarıda olan Milli Karateci Şehir Hastanesi’nde sağlığına kavuştu

ISPARTA 15.11.2018 07:55:00 0
Diz kapağı yukarıda olan Milli Karateci Şehir Hastanesi’nde sağlığına kavuştu
Diz kapağı kemiği olması gerekenden daha yukarıda olan Milli Karateci 26 yaşındaki Pınar Akkurt, Isparta Şehir Hastanesi’nde SDÜ Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Abdullah Meriç Ünal’ın başarılı operasyonu ile sağlığına kavuştu. Dr. Ünal, Akkurt’un 6 aydan sonra karate müsabakalarına çıkabileceğini söyledi.
 
Isparta Şehir Hastanesi’nde ilimizde ve bölgemizde bir ilk daha olan başarılı operasyona daha imza atıldı. Haftanın belirli günlerinde Isparta Şehir Hastanesi’nde hizmet veren Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Abdullah Meriç Ünal, diz kapağı kemiği olması gerekenden yukarıda olan 26 yaşındaki Milli Karateci Pınar Akkurt’u başarılı bir operasyonla sağlığına kavuşturdu.
DR. ÜNAL: PROTEZ AMELİYATI OLMAYACAK ŞEKİLDE
KURTARMANIN YOLU DİZ KAPAĞINI YERİNE ALMAKTI
Pınar Akkurt’un karatenin yanında step aerobik eğitmenliği de yaptığını ifade eden Dr. Meriç Ünal, ameliyatla ilgili olarak şu bilgileri verdi: “Pınar’ın dizinde doğuştan ve çocukluğundan kalma diz kapağının normalden daha yukarıda olması durumu vardı. Bu dizini büküp açarken yaptığı sporu bir süreden  sonra etkilemeye başladı ve diz kapağı altında aşınmalar başladı. Kendisi 26 yaşında ve bu yaş bir kıkırdak aşınması ve kireçlenme başlangıcı için çok erken bir yaş. Bunu ileride herhangi bir protez ameliyatı olmayacak şekilde kurtarmanın yolu diz kapağını yerine almaktı. Bu da diz çevresindeki bazı kemikleri kesip, düzelterek olacak bir işlemdi. Diz kapağının alt tarafındaki, kaval kemiğinin ön tarafındaki kemiği keserek onu olması gerekenden biraz daha aşağı alarak diz kapağını normal yere aşağıya indirdik. Bunu çok ölçülü ve dikkatli yapmanız gerekiyor. Normalden az indirirseniz hiçbir işe yaramıyor, normalden fazla indirirseniz bu sefer diz hareketleri etkileniyor ve spor yapmayla ilgili sorunlar oluyor. O yüzden ameliyatın her aşamasında film çekerek ve pozisyonunu değerlendirerek bazı kriterlerimiz var. Doğru yerde olduğuna inandığımızda tespiti uyguladık. Ameliyatı pazartesi yaptık. Herhangi bir alçı veya sargı uygulamadık. Dizlikle takip edebiliyoruz.
6 AY SONRA KARATE YAPABİLECEK
Ayağının üstüne basabiliyor. Ağrısı azaldıkça daha da rahat basabilir hale gelecek. Dizini açma ve bükme harekelerine 15 günden sonra başlayacağız ve yavaş yavaş iyileşme sürecine girecek. Karate maçı yapmak isterse 6.aydan sonra buna izin verebileceğiz. Diğer sportif aktivitelere 6. haftadan sonra yavaş yavaş olmak üzere üçüncü ayın sonunda normal mesleğe dönme bazında da yapabilir hale gelecek.”
AKKURT: AFYON’DA DOKTORLARA KENDİMİ TESLİM EDEMEDİM
Milli Karateci Pınar Akkurt’ta diz kapağında yaşadığı sorunu nasıl fark ettiğini anlattı. Afyonkarahisar’da yaşadığını belirten Akkurt, “Afyon’da fitness antrenörlüğü yapıyorum. 25 kilo ağırlığı altında squata girdim. O anda dizimde bir yanma hissettim. Dizim şişti ve ödem oluştu. Kendim buz uygulaması yapım. Afyon’da birkaç doktora gittim. Ama ameliyat olmak için kendimi teslim edemedim. Isparta’ya geldim, Meriç hocaya muayene oldum. İlgisi, güler yüzlü olması ve bana hastalığımı, iyileşme sürecini anlatması mantıklı geldi. Ameliyat oldum. İnşallah en kısa sürede iyileşirim” şeklinde konuştu.
ANNE AKKURT: HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ
Anne Ayşe Akkurt’ta Isparta Şehir Hastanesi’nde çok güzel bir ilgi gördüklerini ifade ederek, “Kızımın rahatsızlığı oluşunca çok üzüldüm. Böyle kalacak sandım, sürekli ağrıları vardı. Birkaç doktora gittik ama güvenemedik. Oğlum SDÜ Spor Akademisi’nde okuyor. Kendisi araştırdı, Meriç hocayı tavsiye etmişler. Geldik, görüştük çok memnun kaldık. Personel de çok ilgili. Herkese teşekkür ederiz” dedi. GÜLSES GAZETESİ
 
 

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °