Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil; Önce Sağlık Teravih Namazı Evde Kılınabilir

Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil; Önce Sağlık Teravih Namazı Evde Kılınabilir

ISPARTA 11.04.2021 18:41:00 0
Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil; 
Önce Sağlık
Teravih Namazı 
Evde Kılınabilir
Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Covid – 19 salgını tedbirleri çerçevesinde Teravih Namazı’nın evlerde kılınması yönünde aldığı kararın isabetli ve yerinde bir karar olduğu söyledi.
 
Dünya genelinde ve ülkemizde Covid-19 vaka sayılarının ve vefat sayılarının her geçen gün arttığını belirten Başkan Akçil; “Gönül isterdi ki bu Ramazan Covid-19 salgınının bittiği ve Müslümanların camileri doldurduğu, gönüllerince ibadet edebildikleri bir Ramazan geçirelim. Ancak, salgın her geçen gün can almaya ve vaka sayıları artmaya devam ediyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız da yaptığı değerlendirme sonucu bu Ramazan da Teravih Namazı’nın evlerde kılınması yönünde sağlığı korucu bir karar almıştır. Teravih namazı sünnet bir namazdır ve evlerde bireysel veya aile bireyleri ile birlikte kılınabilen bir namazdır. Söz konusu toplumun sağlığı olunca böyle bir kararın oldukça yerinde ve isabetli bir karar olduğunu düşünüyoruz” dedi.
 
Sağlık ile ilgili konularda dikkatsiz ve tedbirsiz davranmanın vebal olacağını söyleyen Akçil; “Kendi sağlığımızı da toplumun sağlığını da korumakla mükellefiz. Bu zorlu süreci ailemizle daha kaliteli vakit geçirmek, birlikte ibadet etmek için fırsata çevirelim. Ailemizle birlikte namazlarımızı kılmaya özen gösterelim. Karamsarlık, korku ve endişeye kapılmadan, umudumuzu ve direncimizi kaybetmeden içten ve samimi duygularla tüm insanlığın bu musibetten bir an önce kurtulması için dua edelim” dedi.
 

Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °
Pazartesi 20.4 ° / 7.1 °