Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil; Camiler İLİM Yuvalarıdır

Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil; Camiler İLİM Yuvalarıdır

ISPARTA 1.10.2020 07:38:00 0
Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil; 
Camiler
İLİM
Yuvalarıdır
Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil, Camilerimizin ilmin yayıldığı, yardıma muhtaçların yardımına koşulduğu, aynı zamanda milli birlik ve bütünlüğümüzün teminatı olan Allah’ın Evleri olduğunu söyledi.
 
AKÇİL; “CAMİLER HAFTASI TOPLUMSAL
BİR İHTİYAÇTAN DOĞMUŞTUR”
Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil, 1 –  7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.  
Başkan Akçil mesajında; “Toplum açısından son derece önemli olan camiler ve din görevlilerinin toplumdaki yeri ve önemine dikkat çekmek, onların gerçek işlevini ortaya koymak, sıkıntılarını dile getirmek ve çözüm önerileri sunmak, camilerin daha işlevsel hale gelmesini sağlamak gibi ihtiyaçlar “Camiler ve Din Görevlileri” haftasının kutlanmasına zemin hazırlamıştır. Toplumsal bir ihtiyaçtan doğan Camiler ve Din Görevlileri Haftası 1986 yılından beri 1-7 Ekim tarihlerinde kutlanmaktadır.
“CAMİLER HAFTASININ BU YILKİ TEMASI
‘CAMİ VE İLİM’ OLARAK BELİRLENDİ”
İbadetler ferdi olarak yapıldığı gibi bir kısmı da toplu olarak yapılır. Toplu ibadet mekanları camilerdir. Zaten cami, kelime manası olarak "Toplanma Yeri" demektir. Bu topluluğu sevk ve idare eden birilerinin olması tabiidir. İmam Hatipliğin kaynağı da buradan başlar. Her yıl farklı bir tema ile kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası bu yıl “Cami ve İlim’ teması ile kutlanıyor. Kaldı ki, Camilerimiz gerek verilen vaazlar ve dini  dersler bakımından ilim yuvalarıdır. Dolayısıyla camilerimizdeki ilmin önemi “Camiler ve Din Görevlileri Haftası vesilesi ile bir kez daha vurgulanacak.
“CAMİLERİMİZ MİLLİ BİRLİK
VE BÜTÜNLÜĞÜMÜZÜN TEMİNATIDIR”
Yüce Allah’ın evi olan camilerimizin kitaplarla doldurulması bu mekanlarda gençlerimize çocuklarımıza ders yapma kitap okuma imkanları verilmesi camiyi de asıl işlevine sosyal hayatın merkezine yerleştirecektir. Camilerimiz yalnızca ibadethane değil aynı zamanda sosyal hayatın içinde yer alan eğitim ve kültürel hayatın çok canlı bir şekilde yaşandığı mekanlardır. Dinimizin öğretildiği, yardıma muhtaçların yardımına koşulduğu camilerimiz aynı zamanda milli birlik ve bütünlüğümüzün de teminatıdır.
“MİNARELERİMİZ
ÖRGÜRLÜĞÜN SİMGESİDİR”
Nitekim 15 Temmuz darbe kalkışmasında milletimizin manevi önderleri olan din görevlilerimiz bu misyonlarını en güzel şekilde yerine getirmişlerdir. Milli iradeyi, demokrasimizi, milletimizin hukukunu korumak için üzerlerine düşeni en güzel şekilde yerine getirmişlerdir. Özgürlüğümüzün sembolü olan minarelerden salalarla darbe kalkışmasına meydan okumuşlar, Kurtuluş savaşı, Çanakkale savaşı ruhunun yeniden oluşmasına öncülük etmişlerdir. Milletimizin manevi kahramanları din görevlilerimize ve Yüce milletimize vatanımıza, bayrağımıza, milli irademize, hukukumuza ve geleceğimize sahip çıktıkları için tekrar teşekkürlerimizi sunuyoruz.
“CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ
HAFTAMIZ KUTLU OLSUN”
Bu vesile ile Diyanet – Sen Isparta Şubesi olarak; Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın insanımız ve toplumumuz, din hizmeti veren din görevlileri için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz” dedi.

Cuma 17.7 ° / 6.5 °
Cumartesi 21.2 ° / 8.4 °
Pazar 21.9 ° / 10.2 °