Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Diyanet – Sen’de Akçil güven tazeledi

Diyanet – Sen’de Akçil güven tazeledi

ISPARTA 4.11.2018 13:12:00 0
Diyanet – Sen’de Akçil güven tazeledi
Diyanet – Sen Isparta Şubesi’nin olağan genel kurulu yapıldı. Toplantıda gerçekleştirilen seçimler neticesinde mevcut Başkan Osman Akçil, katılan tüm üyelerin oylarını alarak tekrar göreve seçilerek güven tazeledi.
 
Kısa adı Diyanet – Sen olan Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası Isparta Şubesi’nin 4. Olağan genel kurul toplantısı önceki gün Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Saat 10.00’da başlayan toplantıya; Diyanet – Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaman, Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak, İl Müftüsü Bayram Şahin, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük, İşkureski İl Müdürü Hüseyin Ergin, Müftü Yardımcıları, Emekli Müftülerden Osman Akdemir ve Halil İbrahim Ertuç, İl Müftülük personeli ve sendika üyeleri katıldı.
Kongrede ilk olarak Din Görevlisi Yavuz Derdiyok tarafından Kur’anı Kerim Tilaveti sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından kongrenin divan teşekkülü oluşturuldu. Buna göre; Divan Başkanlığına Diyanet – Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaman, Katipliklere ise Mehmet Erol ve Abdullah İpekçi oy birliği ile seçildiler. Daha sonra kongrenin açılış konuşması Şube Başkanı Osman Akçil tarafından yapıldı. Akçil konuşmasında; “Sendikacılık, üyeleri adına çok önemli bir kuruluştur. Çünkü, sendikalar üyelerinden aldığı güçlü üyelerine yönelik hak ve hukukunu savunur. Bilindiği gibi geçmiş yıllarda din görevlileri için sendikal çalışmalar çok abes karşılanır ve buna karşı çıkılırdı. Ancak, Diyanet – Sen ‘in kurulması diyanet çalışanları için bir milad olmuştur.
Bir zamanlar karşı çıkılan diyanet çalışanları için kurulan bu sendika günümüzde üyelerinin hak ve hukukundan özlük haklarına kadar bir çok kazanımların sağlanmasında öncü olmuştur. Bizler Diyanet – Sen olarak hiçbir zaman ötekileştirmedik. Aksine kucaklayıcı ve birleştirici olduk. Sorun üretmedik, sorunların çözümü için çalıştık ve halen de çalışmaya devam etmekteyiz.
Sendika olarak amacımız, din hizmetlerinin en iyi şekilde yerine getirilmesinin yanında din görevlilerimizin huzur ve refah içinde yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamaktır. Diyanet – Sen olarak sendikacılık anlayışına yeni bir vizyon getirdiğimiz herkesin malumudur. 1998’de kurulan Diyanet – Sen ülke genelinde 850, ilimizde 750 üyesiyle ülkemizin ve ilimizin branşında en büyük sendikasıdır. Sendikamızın bu noktaya gelmesinde tüm üyelerimizin katkısı vardır. Bu noktada; Sendikamızın bugünlere gelmesinde büyük emekleri olan merhum Genel Başkanlarımızdan Ahmet Yıldız, Onursal Genel Başkanımız İsmail Karakaya ve Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan’a Allah’tan rahmet diliyorum.
Ülkemizde 28 Şubat gibi çok zorlu süreçlerin ardından son 15 yılda siyasi iktidardan büyük destekler gördük ve bu doğrultuda son 15 yılda Diyanet – Sen olarak büyük yol katettik ve üyelerimize önemli kazanımlar sağladık. Diyanet – Sen ilkeli sendikacılığın adıdır. Çünkü, toplumun sorunlarıyla ilgilenir ve faydalı olmaya çalışır. Bizde bu doğrultuda Isparta şubesi olarak büyük bir özveri içinde çalıştık.
Diyanet – Sen Isparta Şubesi olarak son yapılan kongreden bu yana Genel Merkezimizin verdiği destek, üyelerimizin verdiği güven ve yönetim kurulu olaakyaptığımız çalışmalar neticesinde yeni ve modern bir hizmet binamıza kavuştuk. Hem sendikacılık faaliyetlerine hem kurumsal aidiyete önem verdik. İstişare ve değerlendirme toplantıları yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.
Gençlerimize bundan böyle daha fazla eğileceğiz ve önem vereceğiz. Bu doğrultuda Genç Diyanet – Sen’i daha atif hale getireceğiz. Bugün bu kongremizde sendikamızın organ seçimlerini yapacağız. Bilindiği gibi, Hüseyin Tunçbilek kardeşimiz yıllardır bizimle yönetimde yer aldı. Ancak, kendisi iki yıl önce emekli olduğu için bugün yönetimden ayrılıyor. Kendisine bugüne kadar yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum. Kendisinin desteğini bundan sonra da göreceğimize inanıyorum. Ben, kongremize katılan misafirlerimize ve üyelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Kongrede Divan Başkanlığı yapan Genel Başkan Yardımcısı Yaman da kongrede yaptığı konuşmada, kongreye katılan davetlilere teşekkür ederek şunları söyledi; “Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşundan bugüne kadar milletimizin dini ve manevi hayatına hizmet eden, teşkilatımızın içinde emek vererek milletimize hizmet eden bütün büyüklerimize ahirete irtihal edenlere rahmet, sizlere de afiyet içinde sıhhatli ömürler niyaz ediyorum. Bilindiği gibi her mesleğin bir emekliliği vardır. Ancak, Diyanet hizmetlerinde emeklilik yoktur. Çünkü, bizler yani gerek imamlar gerek Diyanet İşlerinin diğer kademelerinde çalışanlarımız emekli olsalar bile din hizmetlerine bir şekilde devam ederler.
Diyanet teşkilatı, dünyanın her tarafındaki bütün Müslüman kardeşlerimize hizmet götüren bir müessesedir. Her meslekte emeklilik olur ama Diyanet hizmetinde emeklilik olmaz. Gerçekten büyük vazifeler, görevler düşüyor bizlere. Akif görevinden ayrıldığı halde gerek Ramazan aylarında gerek diğer zamanlarda gönüllü olarak din hizmeti veren kardeşlerimiz var. Hatta, yurt içinde olduğu gibi Dünyanın her tarafında bu hizmetleri gören arkadaşlarımız var. Zira,Diyanet teşkilatı artık sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına hizmet eden bir müessese değil, dünyanın her tarafındaki bütün Müslüman kardeşlerimize hizmet götüren bir müessesedir. Bizler de sendikacıyız Diyanet – Sen’iz ve bu görevlerin daha iyi konum ve şartlarda yapılabilmesinin mücadelesini veriyoruz. Sendikamız her geçen gün gücüne güç katarak yoluna devam ediyor.
Buradan şunu özellikle ifade etmek isterim ki, bizler Diyanet camiası olarak, ister emekli olalım, ister vazife başında olalım sorumluluğumuzu daima hatırlamak ve bu yolda çaba ve gayretlerden asla ayrılmamak zorundayız. Dünyanın neresine gidersek gidelim. Dünyanın hangi mazlumuna, mahrumuna, mağduruna söz verirsek, şöyle bir tebessümle onlara yöneldiğimizde dünyadaki bütün mazlum, mağdur, mahrumların umutlarını bağladığı ülkenin Türkiye olduğunu hep birlikte müşahede ediyoruz. Dünyamız İslam âlemi çok zor bir süreçten geçiyor. Bu zor süreç içinde ülkemiz adeta ateşle kuşatılmış vaziyette. Bu zor süreçten geçerken her birimize çok daha fazla vazifeler düşüyor. İster emekli olalım, ister vazife başında olalım Diyanet camiası olarak hep birlikte bu sorumluluğumuzu daima hatırlamak ve bu yolda çaba ve gayretlerden asla ayrılmamak gerekiyor” dedi.
Kongrede daha sonra kürsüye Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun geldi. Başkan Zabun da konuşmasında, gerek dini gerek sosyal ve kültürel olmak üzere toplumda bir çok iyileştirmelerin yapıldığını belirterek, bu çalışmaların gerçekleşmesinde sendikaların da büyük katkısının olduğunu söyledi. Kongrede daha sonra sırasıyla; Diyanet – Sen Burdur Şube Başkanı Bünyamin Öztaş, Diyanet – Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak, Memur – Sen İl Temsilcisi İhsan Arıcı ve İl Müftüsü Bayram Şahin de birer konuşma yaptılar.
Kongrede yapılan konuşmaların ardından Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanlığının faaliyet ve denetim kurulu raporlarının okunması, Raporlar hakkında görüşme ve kulların ibrası ile Tahmini Bütçe tasarısının görüşülmesi gerçekleştirildi. Kongre, zorunlu organlar ile genel merkez delegelerinin seçiminin yapılmasıyla sona erdi.
Diyanet – Sen Isparta Şubesi’nin kongresinde yapılan seçimlere mevcut Başkan Osman Akçil ve ekibi tek liste ile gitti. Yapılan seçimler neticesinde şubenin yönetim organları şu isimlerden oluştu:
Yönetim Kurulu: Osman Akçil, Yaşar Gök, Muhammet Ali Karataş, Tevfik Yaman, Adnan Güney, Mehmet Kütük, Himmet Gürdal.
Denetim Kurulu: Mustafa Çelik, Veli Bozdağ, Mustafa Aktaş, Fevzi Aydoğdu, Osman Tığlı.
Disiplin Kurulu: Durmuş Demirel, Mehmet Emin Tuncer, Faik Uysal, Celalettin Küçükak, Halil Soyyılmaz.
Üst Kurul Delegeleri: Osman Akçil, Yaşar Gök, Adnan Güney.
 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °